fbpx

Китайските пристанища започнаха да задържат стоки от САЩ

реклама

Големи китайски пристанища вече задържат американски стоки часове след като Съединените щати наложиха наказателни мита на китайски внос за 34 млрд. долара, пише „Ройтерс“, като цитира запознати със случая източници, предава Дневник.

След съобщението за американските мита китайският в. Global Times съобщи, че Пекин ще отговори с контрамерки. Малко по-късно съобщението бе променено с коментара, че Пекин вече е въвел реципрочни мита, но материалът на англоезичното издание бе променен. Според първоначалния текст ставаше дума за продукти като соя, свинско и памук, които са важна част от износа на САЩ за Китай.

Едва час по-късно Китай потвърди, че също е въвел наказателни мита в размер на 25% върху стоки на стойност също 34 млрд. долара.

Представители на външното министерство в Пекин междувременно заговориха за „най-голямата търговска война в историята“ и обещаха, че ще внесат жалба в Световната търговска организация.

реклама

„Ройтерс“ съобщи тази сутрин, че пристанището в Шанхай задържа товари, но някои митнически служби в страната чакат официални инструкции от властите, казва представител на местна компания, разговарял с митнически служители. Търговец на вино в Шанхай, едно от най-натоварените пристанища в страната, казва, че „задържат всичко… заради несигурността“.

На пръв поглед няма официални инструкции за забавянето, но се чакат нареждания от централното правителство.

Митническата служба, която не коментира информацията на „Ройтерс“, по-рано каза, че митата върху американския внос ще се приложат незабавно след тези, обявени от САЩ. Полунощ на 6 юли (19 ч. българско време вчера) бе първоначално обявеният момент, в който мерките трябваше да влязат в сила.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дават по 500 английски лири на заразени, които спазват карантината

реклама Снимка pixabay Плащането на хората за самоизолация може да струва на правителството до 453 милиона британски лири на седмица, което е 12 пъти повече от стойността на сегашните схеми за финансова подкрепа, се казва още в документа. Кабинетът също така иска да овласти полицията да проследява нарушителите на карантината, …

Новини
Какво трябва да знаем при извозването на опасни товари?

реклама Почти навсякъде ние се намираме в близост до опасни отпадъци, понякога дори и без да подозираме. Много субстанции, вредни и токсични за природата, избухливи, запалими и други, могат да нанесат тежки материални щети, наранявания или натравяния, ако не се обезвреждат правилно. Това могат да са, например, офис техника, батерии, …

Новини
Лиляна Павлова: Очакват се до 800 милиона евро ново финансиране за малки и средни предприятия

реклама Снимка профил ФБ Това обяви вицепрезидентът на ЕИФ Лиляна Павлова в социалната мрежа. Министерството на икономиката на Република България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) се договориха да засилят мерките, помагащи на малкия бизнес да овладее въздействието на кризата COVID-19, като използва приходи от инициативата JEREMIE, която беше съфинансирана от …