fbpx

Канадка си купи 4 товарни контейнера, запретна ръкави и създаде истински шедьовър, в който всеки би искал да живее! (снимки)

Канадката Клоди Дюбрейл работи в сферата на строителството. Младата жена отговаря за изграждането на дървени къщи и многоетажни вили.

Но когато идва време да направи нещо за себе си, тя решава то да е изключително оригинално.

Според проекта, който изготвя, домът й трябва да се състои от 4 контейнера. За да се сдобие с тях, тя се отправя към пристанищния град Монреал. Там се свързва с десетки компании, които предлагат морски контейнери на цена от 2600 до 3000 долара.

След като купува желаната основа за нетрадиционния си дом, тя започва да търси професионалисти, които да отрежат товарните контейнери по чертежите й. Получава отказ от четири фирми, които смятат, че проектът й е прекалено сложен. Най-накрая се намира компания, която да удовлетвори изискванията й, с което е даден стартът на 2-годишния процес по построяване на дома на мечтите й.

Първоначално са направени отворите за прозорците и вратите на жилището.

Първият етаж на дома й се състои от два съединени контейнера с размери 2,44 х 12 м. Другите два, поставени отгоре под ъгъл от 90 градуса, се превръщат във втори етаж.

Всеки контейнер е подсилен с допълнителни греди. За основа е излят 12-сантиметров бетон, в който е монтирана система „топъл под“.

Клоди харесва начина, по който изглеждат контейнерите отвътре и решава да не го променя. Само  минава стените с бяла боя.

Отвън прави топлоизолация. Къщата й е облицована с дърво от смърч, който не изисква боядисване.  /jenata.blitz.bg

 

Tova e novoto mislene na mladite i nebiva dase podceniavat. Naprotiv triabva dagi poo6triavame za6toto bade6teto e v tiahni race sigorno e dobre izolirano ii udobno za edno mlado semeistvo i nai ve4e za6toto nee I zaraboteno v Balgaria. Za6toto ako be6e v Balgaria 6te6e da smaknat kogato ot6garba na tezi mladi inahod4ivi priateli kadeto ssa draznalida giveet ne standard no I po nai ikonomi4nia na4in

Дали има още снимки някаде подробности ме интересуват

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!