В новия завод във Враца заплатите ще започват от 1000 лв.

Новини

www.bulnews.bg

Голяма автомобилна компания проявява интерес към откриването на завод във Враца, съобщи вчера зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той се позовава на информация за компанията, постъпила в Българската агенция за инвестиции. Не назовава името й, защото инвеститорът все още не желае това. Очаква се в завода да бъдат инвестирани 22 млн. лева и да открие 300 работни места.
Агенция BulNews потърси за коментар на посочената информация кмета на Враца Калин Каменов, който потвърди идването на голям германски инвеститор в града. По негови думи преговорите вървят от пролетта, като досега представители на фирмата са идвали 5 пъти за разговори с него. Между двете страни текат почти ежедневни контакти и така екипът на общината се надява да преодолеят забавянето в реализирането на проекта, породено от проблемите с Търговския регистър. Сериозна подкрепа общината получава и от Министерството на икономиката и Българската агенция за инвестиции.
Германската фирма вече има производства и в други държави от Централна Европа, но тази във Враца ще бъде първата му инвестиция в Източна Европа. Тя произвежда електронни компоненти за различни водещи автомобилни марки. В новия завод ще бъдат разкрити до 1000 работни места, като първите 300 ще са още през 2019 г.
Ексклузивно пред нашата медия Калин Каменов за първи път посочи и стартовите заплати в новия завод. Всички наети на работа с квалификация ще започват с най-малко 1000 лв. месечно, като с времето сумата ще расте. На наскоро проведен бизнес форум кметът за първи път загатна за тази инвестиция. Тогава той заяви, че обяснява на всички кандидати да правят предприятия във Враца, че ако ще дават под 1000 лв., няма смисъл въобще да идват. Явно германците са отговорили на това изискване на Калин Каменов и преговорите са стигнали до финална фаза. Затова градоначалникът планира скоро посещение в централата на инвеститора, за да се запознае с производствените процеси.
В заключение Калин Каменов загадъчно заяви, че заедно с част от екипа си е посещавал и други големи потенциални инвеститори, с които обаче все още се преговаря.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ицо 100-те манекенки: 12 години бях верен на една жена

В Папарци специален гост бе бизнесменът Христо Сираков, който всички в България познават като Христо Сираков Стоте манекенки, пише 19min.bg. Пред Венета Райкова той сподели много неща за личния си живот и едно от най-личните бе, че 12 години е бил верен само на една жена – неговата съпруга Мария, …

Новини
Люси Дяковска отново на училище

Поп звездата Люси Дяковска се върна в училище в родния си град Плевен. Разбира се, не става въпрос за опреснителни курсове. Певицата прекрачи прага на школото „Панайот Пипков“ – инкубатор за таланти в областта на музиката, народните танци и изобразителното изкуство, а причината е кампанията „В час по интелектуална собственост“, …

Новини
Жена излезе на 30 срещи за три дни и съжали за авантюризма си

Жена посвети три дни от живота си в търсене на най-подходящия мъж за нея. За целта тя предприе истинско приключение, излизайки на среща с 30 различни мъже. Габи Конти от Лос Анджелис предприела бързоскоростните рандевута, след като се е запознала с 30 мъже онлайн. Първата ѝ среща била на закуска …