В новия завод във Враца заплатите ще започват от 1000 лв.

Новини

www.bulnews.bg

Голяма автомобилна компания проявява интерес към откриването на завод във Враца, съобщи вчера зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той се позовава на информация за компанията, постъпила в Българската агенция за инвестиции. Не назовава името й, защото инвеститорът все още не желае това. Очаква се в завода да бъдат инвестирани 22 млн. лева и да открие 300 работни места.
Агенция BulNews потърси за коментар на посочената информация кмета на Враца Калин Каменов, който потвърди идването на голям германски инвеститор в града. По негови думи преговорите вървят от пролетта, като досега представители на фирмата са идвали 5 пъти за разговори с него. Между двете страни текат почти ежедневни контакти и така екипът на общината се надява да преодолеят забавянето в реализирането на проекта, породено от проблемите с Търговския регистър. Сериозна подкрепа общината получава и от Министерството на икономиката и Българската агенция за инвестиции.
Германската фирма вече има производства и в други държави от Централна Европа, но тази във Враца ще бъде първата му инвестиция в Източна Европа. Тя произвежда електронни компоненти за различни водещи автомобилни марки. В новия завод ще бъдат разкрити до 1000 работни места, като първите 300 ще са още през 2019 г.
Ексклузивно пред нашата медия Калин Каменов за първи път посочи и стартовите заплати в новия завод. Всички наети на работа с квалификация ще започват с най-малко 1000 лв. месечно, като с времето сумата ще расте. На наскоро проведен бизнес форум кметът за първи път загатна за тази инвестиция. Тогава той заяви, че обяснява на всички кандидати да правят предприятия във Враца, че ако ще дават под 1000 лв., няма смисъл въобще да идват. Явно германците са отговорили на това изискване на Калин Каменов и преговорите са стигнали до финална фаза. Затова градоначалникът планира скоро посещение в централата на инвеститора, за да се запознае с производствените процеси.
В заключение Калин Каменов загадъчно заяви, че заедно с част от екипа си е посещавал и други големи потенциални инвеститори, с които обаче все още се преговаря.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Вицове за коронавируса се завъртяха в социалните мрежи

Цялата информация, която ни залива по отношение на заплахата от заразяване, малко или много влияе на хората. За щастие не всеки се поддава на истерията и поглежда проблема от друг ъгъл. Понякога смехът е най-силното оръжие срещу паниката. Появиха се доста вицове по темата, които се разпространяват в социалните мрежи. …

Новини
Първи епизод на „Ягодова луна“ предизвика негативни коментари

Още с първия си излъчен епизод новият сериал „Ягодова луна” предизвика сериозни дискусии в социалните мрежи. Актьорът и директор на Сатиричен театър „Алеко Константинов”- Калин Сърменов, оплю продукцията, пише „Телеграф„. Милото не скри, че не му допада новия сериал, но този път го направи по много деликатен начин, като постна …

Новини
По три допълнителни заплати за натоварените магистрати и по четири – за спецправосъдието

Това предвижда бюджетната прогноза на Висшия съдебен съвет за периода 2021-2023 г. За целта са предвидени 23 млн. лева за силно натоварените и 4 млн. лева за спецправосъдието, пише lex.bg. Средствата са заложени заради изискването на чл. 233, ал. 6 от ЗСВ, който гласи: „Въз основа на степента на натовареност …