В новия завод във Враца заплатите ще започват от 1000 лв.

Новини

www.bulnews.bg

Голяма автомобилна компания проявява интерес към откриването на завод във Враца, съобщи вчера зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той се позовава на информация за компанията, постъпила в Българската агенция за инвестиции. Не назовава името й, защото инвеститорът все още не желае това. Очаква се в завода да бъдат инвестирани 22 млн. лева и да открие 300 работни места.
Агенция BulNews потърси за коментар на посочената информация кмета на Враца Калин Каменов, който потвърди идването на голям германски инвеститор в града. По негови думи преговорите вървят от пролетта, като досега представители на фирмата са идвали 5 пъти за разговори с него. Между двете страни текат почти ежедневни контакти и така екипът на общината се надява да преодолеят забавянето в реализирането на проекта, породено от проблемите с Търговския регистър. Сериозна подкрепа общината получава и от Министерството на икономиката и Българската агенция за инвестиции.
Германската фирма вече има производства и в други държави от Централна Европа, но тази във Враца ще бъде първата му инвестиция в Източна Европа. Тя произвежда електронни компоненти за различни водещи автомобилни марки. В новия завод ще бъдат разкрити до 1000 работни места, като първите 300 ще са още през 2019 г.
Ексклузивно пред нашата медия Калин Каменов за първи път посочи и стартовите заплати в новия завод. Всички наети на работа с квалификация ще започват с най-малко 1000 лв. месечно, като с времето сумата ще расте. На наскоро проведен бизнес форум кметът за първи път загатна за тази инвестиция. Тогава той заяви, че обяснява на всички кандидати да правят предприятия във Враца, че ако ще дават под 1000 лв., няма смисъл въобще да идват. Явно германците са отговорили на това изискване на Калин Каменов и преговорите са стигнали до финална фаза. Затова градоначалникът планира скоро посещение в централата на инвеститора, за да се запознае с производствените процеси.
В заключение Калин Каменов загадъчно заяви, че заедно с част от екипа си е посещавал и други големи потенциални инвеститори, с които обаче все още се преговаря.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 6 април: Труден ден за Телец, Девите да пестят силите си

lamqta.com Овен Днес във вашите отношения започва нов етап. За нивото на неговата глобалност , както и за продължителността му, е трудно да се съди. Само че този ден еднозначно ще стане още едно стъпало към Вашето общо щастие, в каквото и да се заключава то. Постарайте се да направите …

Новини
Забраниха достъпа до парковете в София и на собственици на кучета

В много градове властите постепенно затягат мерките и то сериозно. В София ограничиха достъпа до паркове и градинки, дори и за собствениците на кучета, а в Бургас образуваха досъдебни производства за хора, събрали се да играят карти, съобщи Нова ТВ.   Ограничителната лента за влизане в редица столични паркове изненадаха …

Новини
Емил Абазов: Туризмът сме забранен бизнес, а си плащаме наеми, осигуровки, лизинги

Ние сме от забранените бизнеси от министъра (Ананиев), нямаме право на дейност, но си плащаме наеми, осигуровки, лизинги – всичко Има сега един застраховател, който отказа да ни застрахова, но слава Богу, има и други. Това е пример – един ни отказва, не знаем как другите ще реагират, но нямаме …