fbpx

В новия завод във Враца заплатите ще започват от 1000 лв.

www.bulnews.bg

Голяма автомобилна компания проявява интерес към откриването на завод във Враца, съобщи вчера зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той се позовава на информация за компанията, постъпила в Българската агенция за инвестиции. Не назовава името й, защото инвеститорът все още не желае това. Очаква се в завода да бъдат инвестирани 22 млн. лева и да открие 300 работни места.
Агенция BulNews потърси за коментар на посочената информация кмета на Враца Калин Каменов, който потвърди идването на голям германски инвеститор в града. По негови думи преговорите вървят от пролетта, като досега представители на фирмата са идвали 5 пъти за разговори с него. Между двете страни текат почти ежедневни контакти и така екипът на общината се надява да преодолеят забавянето в реализирането на проекта, породено от проблемите с Търговския регистър. Сериозна подкрепа общината получава и от Министерството на икономиката и Българската агенция за инвестиции.
Германската фирма вече има производства и в други държави от Централна Европа, но тази във Враца ще бъде първата му инвестиция в Източна Европа. Тя произвежда електронни компоненти за различни водещи автомобилни марки. В новия завод ще бъдат разкрити до 1000 работни места, като първите 300 ще са още през 2019 г.
Ексклузивно пред нашата медия Калин Каменов за първи път посочи и стартовите заплати в новия завод. Всички наети на работа с квалификация ще започват с най-малко 1000 лв. месечно, като с времето сумата ще расте. На наскоро проведен бизнес форум кметът за първи път загатна за тази инвестиция. Тогава той заяви, че обяснява на всички кандидати да правят предприятия във Враца, че ако ще дават под 1000 лв., няма смисъл въобще да идват. Явно германците са отговорили на това изискване на Калин Каменов и преговорите са стигнали до финална фаза. Затова градоначалникът планира скоро посещение в централата на инвеститора, за да се запознае с производствените процеси.
В заключение Калин Каменов загадъчно заяви, че заедно с част от екипа си е посещавал и други големи потенциални инвеститори, с които обаче все още се преговаря.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!