fbpx

Как неопитните шофьори трошат окачването на колата на равен асфалт

реклама

auto.blitz.bg

Цялостното обезобразяване на шасито на автомобил без помощта на дупки, спящи полицаи, отворени шахти, бордюри и павета не е лесна задача. Придвижвайки се само по идеално равни пътища, това ще отнеме време и търпение, но не малко шофьори, поради грешки и неопитност, успяват да ускорят смъртта на амортисьори, стабилизатори, гумени втулки, шарнири и други елементи на окачването.

Да започнем с това, че шофирането със счупено окачване е изключително опасно, заплашва със сериозни злополуки и следователно противоречи на правилата за движение.

Следователно, при първите признаци на неизправност на шасито, спешно трябва да се свържете с авторемонтен сервиз.

 

Проблемите с окачването могат да се случат дори и ако управлявате автомобила в голям град и се движите само по добри пътища. Например, шофирането с меки предни гуми, дори и на равна повърхност, няма да повлияе по-добре на сферичните шарнири. Има и други начини да се съсипе окачването без изобщо да се слиза от асфалта.

Не се сменят консумативите

Почти всички възли на ходовата част взаимодействат помежду си и зависят един от друг, така че най-сигурният начин да я довършите е да игнорирате своевременното обновяване на консумативите. А те включват почти всички гумени елементи, които изискват редовен мониторинг – гумени втулки, прахоуловители, маншони и др.  Има и друг начин за съсипване на ходовата част – използването на евтини, менте елементи със съмнително качество.

Мръсотия

Както знаете, износването на амортисьори зависи от тяхната температура. Ако при високи натоварвания и при топло време, те все пак са „кипнали“, тогава функциите им се изгубят и има голяма вероятност от протичане на хидравликата. А голяма роля в нарушаването на отвеждането на топлината играе натрупалата се мръсотия.

 

Освен това, той може да повреди уплътнението на амортисьора, ако попадне там, и това ще доведе до замърсяване на хидравличната течност и неговата повреда. Така че при кал и мръсно време може е желателно да миете частите на окачването, защото в противен случай те няма да живеят дълго.

Претоварване

Колкото по-често се движите в претоварен автомобил, колкото повече има вътре в нея едрогабаритни пътници и колкото по впечатляващ е техният багаж, толкова по-големи се оказват натоварванията върху окачването.

 

Постоянно притиснатите към шосето амортисьори на автомобила няма да траят дълго. Особено ако водачът практикува агресивен стил на шофиране.

Агресивна маниера на шофиране

Дори и да не претоварвате автомобила с допълнителен багаж, ако шофирате хазартно, ускорявате рязко и влизате в завоите на максимална скорост, окачването на автомобилът ще изпитва големи натоварвания.

 

Така че любителите на хазартното шофиране и дрифта трябва да знаят, че могат да съкратят живота на ходовата част, без да се движат по черни пътища.

Движение зад камион 

Ако сте свикнали да се движите по извънградските шосета  близо зад тежък камион, бъдете готови да хванете с колелото всеки голям чужд предмет, който изведнъж се появи отдолу. В крайна сметка, като правило, пътният просвет на камиона е много по-голям от този на леката кола.

 

Шофьорът на камиона ще пропусне препятствието между колелата си, но вие няма да имате време да извършите маневра и най-вероятно ще връхлетите на някакъв камък или парче дърво. Окачването ще поеме удара, но сериозните последствия няма да закъснеят./auto.blitz.bg

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ВМРО: 700 лв. средна пенсия и 2500 лв. средна заплата

реклама Няма да увеличаваме данъците и ще намалим държавните разходи. Паралелно с това ще увеличим парите за втората година майчинство и ще осигурим безплатна детска градина и безплатни учебници за всяко дете. Повишаване на средната пенсия до 700 лв., на средната работна заплата – до 2500 лв., а всички пенсионери …

Новини
Булевард България: „Работникът“ с премиерското сако е общински съветник от ГЕРБ

реклама Кадър видео ФБ PR-ите на Борисов представиха мъжа като строителен работник. „Работникът“, който получи като подарък сакото на премиера Бойко Борисов по време на вчерашната му инспекция на участък от АМ „Хемус“, всъщност се оказа общински съветник от ГЕРБ във варненската община Суворово, пише сайтът boulevardbulgaria.bg. PR-ите на Борисов …

Новини
Държавата ще компенсира родители, за чиито деца няма места в общински или държавни градини

реклама Снимка pixabay Държавата ще възстановява платените от родителите средства за обучение и отглеждане до размера на утвърдената от министъра на образованието и науката сума, като ще трябва да предоставят съответните договори и платежни документи за извършени разходи. Родителите на деца в предучилищна възраст, неприети в общински или държавни детски …