fbpx

Как изтълкуваха кандидати за кметове номерата си в бюлетината

външна реклама

След като Централната избирателна комисия определи номерата в интегралната бюлетината, под които регистрираните партии и коалиции ще се явят на предстоящите местни избори, политиците направиха първите тълкувания за тях, пише frognews.bg.

„Ако търсим някаква символика, тя е 4 успешни мандата. Всичко това е в доброто взаимодействие с триъгълника гражданско общество, местната власт и изпълнителна власт“. Така областният координатор на ГЕРБ Цветомир Паунов разтълкува №43, под който формацията ще се яви на вота.

Кандидатът на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки посочи, че няма да си „играе на нумерология“. По думите му воеводите залагат на „местни, свестни и известни кандидати“ за кметове и общински съветници. Партията му ще се включи в битката под номер 34.

външна реклама

От БСП пък виждяха в своя номер 56 добра предпоставка за спечелването на 5-6 областни града. „5 плюс 6 е 11, а това е „кралско число“. Цифрите 5 и 6 означават и последователност, така че минимум 5-6 областни града“ предсказа лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

Кандидатът за градоначалник на София, издигнат от „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов заяви, че последният номер от бюлетината – 66, който му отреди жребият, е хубав. Все пак според него не номерата са важни, а това, че програмата на демократите е силна и те имат желание да направят истински добри неща за града.

Квадратчето „Не подкрепям никого“ за първи път ще присъства на бюлетината за местни избори и ще заема последното място в нея. Номерата на независимите кандидати, издигнати от инициативни комитети, както и на местните коалиции, ще бъдат изписвани след партиите и коалициите съгласно поредността на регистрацията им в Общинската избирателна комисия.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НС задължи премиера да се яви и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост

външна реклама Кадър видео ФБ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да …

Новини
Президентът Румен Радев ще проведе консултации в понеделник с политическите сили

външна реклама Снимка профил ФБ В съответствие с Конституцията, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях, съобщи Нова ТВ.   Предвидените в Конституцията консултации с …

Новини
Тошко Йорданов по адрес на Борисов: Джипко Бибитков не дойде в парламента за пореден път

външна реклама Кадър видео БТВ С доста нападки, подвиквания и подмятания върви заседанието на НС. Най-бурни реакции предизвика точката от дневния ред за искането Бойко Борисов да се яви и да даде обяснение за Плана за устойчивост и развитие на България след коронакризата, пише Актуално. В дебата се стигна до …