Как да си направите бързо и лесно сладко с цели ягоди

Новини

Всяка домакиня знае, че лятото не е време за почивка. Започвайки от юни до октомври, всяка кухня се превръща в консервен завод, където сръчните ръце подготвят дарбите от природата за бъдеща употреба. И на първо място сред домашно приготвените, разбира се е конфитюра. И кое е най-вкусното сладко? Въпросът е сложен. Но сред безспорните фаворити определено е сладкото от ягоди, пише „За жената“ .

Ягодово сладко с цели плодове

Има един недостатък на сладкото от ягоди с цели плодове . Сиропът в него се оказва много течен. Разбира се, може да се използва и, или в екстремни случаи, сиропът може да се сгъсти. Но днес ще ви кажем по-интересен начин.

Пред вас е рецептата за сладко от ягоди с банан. Бананите трябва да бъдат взети узрели, леко потъмнели

СЪСТАВКИ

1 кг пресни ягоди

350 г зрели банани

500 g захар

ПОДГОТОВКА

Изчистете ягодите, измийте ги под течаща вода и ги напълнете със захар. Ако плодовете са прекалено големи, нарежете ги наполовина. Оставете за 4-7 часа, за да се получи сок.

Сложете плодовете на огъня и сварете, но без кипине. Разбъркайте, отстранете пяната и изключете. Изчакайте, докато конфитюрът се охлади напълно и отново поставете на огъня.

Бананите намачкайте с вилица. Добавете в сладкото и разбъркайте.

Сварете сладко от ягоди и банани след кипванена слаб огън в продължение на 15 минути. Не забравяйте да отстраните пяната.

Готовият конфитюр се изсипва в сухи стерилизирани буркани и се завъртат капачките. Обърнете кутиите с главата надолу и ги покрийте с топло одеяло или кожено палто. Дръжте ги до охлаждане.

Дръжте сладкото на хладно място.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Новият сезон на „Бригада нов дом“ с участие на популярни съмишленици

Майсторът на „Бригада Нов дом“ Влади Караджов гостува в студиото на „Тази сутрин“ по bTV, за да представи новия член на екипа, които сбъдва мечти и подарява надежда – Екатерина Ташева-Чери. Тя е арт дизайнер в предаването и ще рециклира стари вещи, превръщайки ги в нещо красивно и функционално с …

Новини
Цвета Караянчева: Машинното гласуване ще затрудни гражданите

Машинното гласуване ще затрудни изключително много българските граждани. Това отговори на въпрос за БТА за предстоящите промени в Изборния кодекс председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Според нея по-възрастните хора се притесняват от техниката, по-младите гласоподаватели няма да чакат на опашка другите да гласуват, но приемането на този вид гласуване …

Новини
Германия търси работна ръка от Балканите

Германия се нуждае от работна сила, а правителството ускорява процеса на миграция на чуждестранни работници. В Бон стартира нова услуга за координиране на признаването на дипломи и квалификации, съобщава БГНЕС. Германската икономика зависи от имиграцията. Затова Федералното правителство стартира програма за привличане на чуждестранни специалисти под мотото „Make it in …