fbpx

Как да си направим любимото тирамису без яйца- рецепта откритие на годината!

www.zajenata.bg

Харесвате ли тирамису, но не рискувате да го приготвите у дома заради сложната рецепта и страха да не се развали всичко? Тази рецепта ще бъде истинско откритие за вас! Дори и новакът ще овладее нежния небесен сладкиш с традиционен сочен слой.

За рецептата за тирамису без яйца взехме замразени боровинки . Вместо това можете да използвате пресни, охладени или консервирани малини. Червеният сок от грозде може да бъде заменен с ябълков сок, а традиционните бишкоти могат да бъдат заменени с други бисквити, така че се чувствайте спокойни да разгърнете въображението си.

Важен момент – подправките. Завършете с малка щипка индийско орехче, кардамон, бял пипер или джинджифил. Така вкусът на тирамисуто се разгръща в пълна сила.

 

съставкиборовинка 250 g

Сок от грозде 100 ml

захар 6 супени лъжици

Царевично нишесте 1 супена лъжица

канела 1 ч. Л.

Маскарпоне 250 g

извара 500 g

Ванилия 1 ч.

Л.бита сметана 100 g

Лимонова кора 1 ч. Л.

Бишкоти 36 бр.

индийско орехче на вкус

Какао на прах 2-3 чл. л.

 

подготовкаПригответе пълнежа на крема . Комбинирайте боровинки, гроздов сок и 3 супени лъжици захар в тенджера. Оставете да заври. В отделен съд, сместа се смесва внимателно с 2 супени лъжици вода. Изсипва се в тенджера с тънък поток, като се разбърква постоянно. Сварете за около минута

Отстранете от огъня, добавете подправки. Изсипва се с дълбока чиния и се оставя да се охлади за около 30 минути.

Пригответе сиренето . Смесете в купа маскарпонето, изварата, ванилията, 3 супени лъжици захар, сметана, подправки с лимонова кора и разбъркайте с миксер.

Всичко това заедно . В дъното на правоъгълна форма, поставете 14-16 бишкоти в 2 реда, и положете половината крем в еднакъв слой. Следващият слой е пълнежът на сока. След това отново поставете 2 реда бисквити и покрийте с останалия крем. Слага се в хладилника за един час.

Украсете готовия десерт с останалите бисквитки или бишкоти. С помощта на шаблон, поръсете с какао на прах тирамисуто.

За да направите шаблон със собствените си ръце, начертайте желаната фигура върху лист хартия и я изрежете отвътре.

Нищо сложно, но товат домашно тирамису без яйца със сметана ще счупи всички рекорси поради скоростта си на бързо усвояване! След като сте усвоили това ястие, можете лесно да овладеете класическото тирамису без печене . А за най-мързеливите – рецепта за бързо тирамису в чаша . Ако ви харесва тази рецепта, споделете я с приятелите си. Приятен апетит!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!