fbpx

Как да се отървем от миризмата на старост на тялото?

zdrave.to

През годините за човек е по-трудно не само да се справя с ежедневните задължения, но и да следи собственото си тяло. Започва да функционира по-зле: старите рани се влошават, ставите се изтриват, метаболизмът се забавя.

В допълнение към визуалните промени, стареенето на тялото се забелязва и със специфичната миризма, която може да не бъде усетена от самия човек, но е неприятна за другите. И ако, с редовна хигиена , телесната миризма на човек е слаба, кисело-сладка, тогава един неподдържащ добра хигиена старец може да мирише доста по-зле.

Неприятна миризма на тялото

Старческата миризма обикновено се появява при хора на възраст 70-75 години и нараства с възрастта. Една от причините, поради която се появява, според японски учени е ​​химичното вещество 2-ноненал, чиято концентрация при възрастните хора се увеличава поне 3 пъти. 2-ноненалът е продукт на разграждане на ненаситени мастни киселини в кожата и е невъзможно да се повлияе на този естествен процес.

При по-възрастните хора зависи и от чистотата на тялото и дрехите, тъй като се получава неприятна смесена миризма на пот и други секрети на тялото. Освен това, в напреднала възраст проблемите на стомашно-чревния тракт се влошават, прогресират заболявания на зъбите и венците, което само засилва неприятния ефект.

Когато тази миризма стане твърде забележима, става невъзможно да останем близо до съответния човек.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕПРИЯТНАТА МИРИЗМА

Почистване на дома
Неутрализирайте нежеланата миризма чрез редовно мокро почистване с дезодориращи вещества. Въпреки че такава мярка помага само за известно време, едва ли е възможно някой да почиства всеки ден. Все пак, седмично почистване трябва да се направи.

 

Неутрализатор на миризмата
Можете да използвате и домашни дезодоранти, както и продукти за миене на подове или съдове, ароматни масла и дори лимонов сок. Възможно е да се придаде на къщата приятна миризма, като се използват сух пелин, листа женшен или евкалиптови листове.

Пране
Редовното миене на дрехите ще ви спаси от постоянна неприятна миризма. Но при използване на ароматни детергенти трябва да се вземат предвид възможните противопоказания (алергии, астма). В допълнение, по-възрастните хора могат да сбъркат мръсните дрехи с чисти поради невнимание или разсеяност. Трябва да следите за това.

В напреднала възраст е трудно човек да е активен, защото на 70-годишна възраст тялото се износва. Затова на възрастните мъже е трудно да изпълняват дори елементарни хигиенни процедури. Поради това им е трудно както физически, така и морално. Следователно всяка помощ трябва да е правилна, без да засяга суетата на човека.

Забележки и хокания са напълно неправилни. Само ако изпитваме това на собствен гръб и сме в напреднала възраст, ще може да разберем и почувстваме колко е трудно. По-добре е да се уверите, че вашият близък възрастен човек винаги разполага с необходимите хигиенни продукти.

Важно е да се отбележи, че къпането в напреднала възраст често се превръща в изтезание поради суха кожа. Затова трябва да се използвате течен сапун и по-добър pH-неутрален крем за душ. Според лекарите старите хора трябва да се мият на всеки 2-3 дни. Трябва да се спазва и редовна смяна на спалното бельо.

В жилището на възрастен човек са необходими източници на приятен аромат: букет от цветя, ароматизирани свещи. Те не само ще скрият неприятна миризма, но и ще дадат приятни емоции. По-добре е да купувате ароматизатори за въздух с аромат на билки, дървета, чай или цитруси. Тогава миризмата на старост на тялото ще бъде почти неуловима./Zdrave.to

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!