Как да опазим колата чиста от сплескани насекоми

Новини

Дългите пътувания винаги завършват с продължително миене на колата и мъчително стъргане на размазаните по стъклата и каросерията насекоми. 

Какви ли не трикове прилагат шофьорите, за да защитят боята на на колата от сплескани и размазани насекоми: тръгват на път след полунощ, когато насекомите не са толкова активни, някои дори облепват фаровете, бронята и предния капак с тиксо. Което обаче на слънцето почти се топи и оставя лепкави следи. Други пък купуват скъпи защитни средства.

Но има по-прост и по-евтин начин, при който след измиване не остават никакви следи, съветва опитен тираджия, навъртял стотици хиляди километри.

Това е обикновения сапун, а рецептата е много проста. Настържете обикновен евтин домакински или детски сапун на ситно ренде и го разтворете в 1 литър вода. Полученият полуфабрикат се налива в пулвелизатор и е готов за употреба.

Преди пътуването нанесете обилно получената течност върху всички рискови детайли: броня, фарове, решетка, предния капак. След изсъхване, сапунът образува защитен филм, който ще устои на залепването на всякакви насекоми.

След 10-15 минути, домашната „химия“, която, между другото, е абсолютно безвредна за околната среда и, следователно, може да се прилага във всяко удобно място, образува достатъчна преграда. Можете спокойно да тръгвате на път.

Достигайки до крайната точка на пътуването може лесно да измиете само с кофа вода и парцал защитния филм и полепналите по него насекоми. Допълнителен приятен бонус е, че си спестявате пари и време за ходене до автомивка./auto.blitz.bg

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Стара София: Мерки срещу инфлуенцата преди 100 години

Във фейсбук страницата на „Стара София“ е публикувано съобщението на Главната дирекция на народното здраве. Вижда се, че разлика в мерките тогава и сега няма. loading…

Новини
Безплатно тестване по домовете започват в Гърция

Гърция започва днес тестване по домовете на хора в райони с предполагаем по-висок риск от разпространение на Ковид-19. В действие влизат 500 мобилни екипа от специалисти. Тестването ще бъде безплатно, пише www.bgonair.bg. Правителството финансира с 11 милиона евро Националната организация за обществено здраве, която е изпълнител на програмата. Изборът на …

Новини
С над 250 млн. лв. са задлъжнели туроператорите на своите клиенти

Отменените организирани пътувания са над 200 000 заради разпространението на коронавируса, показва проучване на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АББТА), проведено сред 105 от членовете на организацията в периода 4-6 април. От организацията поясняват, че изследването представлява 10% представителна извадка от целия туристически пазар, пише „Монитор„. На база …