fbpx

Как да намалим износването на летните гуми?

реклама

automedia.investor.bg

Подценяването на топлия сезон може да бъде опасно

Много шофьори подценяват летния сезон, като смятат, че през него гумите не са толкова важни, както през зимата. Дори когато те са сериозно износени, собственикът на автомобила разсъждава така: „Ще избутам до края на есента, след което ще сложа зимните гуми, а за нови летни ще мисля догодина”.

Как да намалим износването на летните гуми?

Според експерти, подобна позиция никак не е оправдана. Все пак идва есен с повече валежи, което увеличава риска от инциденти на пътя. Износените гуми губят своето сцепление, което прави управлението на автомобила по-трудно и по-рисковано. И съответно голям брой от катастрофите стават именно заради лошото състояние на гумите.

Една от най-сериозните опасности е аквапланингъг, който е възможен през всеки сезон, дори през лятото. Износеният протектор не позволява отделянето на водата от мястото на контакта на гумата с пътя. Минималната дълбочина на протектора на летните гуми е 3 мм и ако тя е по-малка, посещението в сервиза е твърде вероятно. А ремонтът на разбитата предница със сигурност е в пъти по-скъп от комплект нови летни гуми.

Как да намалим износването на летните гуми?

реклама

За да се увеличи животът на лятната гума, е нужно да се намали скоростта на нейното износване. За целта, поне два пъти седмично трябва да се проверява налягането, за да може то да отговаря на препоръчаното от производителя. При ежедневните пътувания трябва да се избягват резките ускорения от място и спирания, както и внезапните скоростни маневри.

Поне веднъж през лятото е нужно да се направи баланс на гумите в специализиран сервиз. Също така е препоръчително да се избягва покупката на гуми от неизвестни (най-вече азиатски) марки, както и слагането на употребявани гуми. Монтажът също трябва да се извършва в проверени сервизи, където може да е малко по-скъпо, но поне служителите са наясно какво правят.

Как да намалим износването на летните гуми?

За увеличение на срока на експлоатация на колелата трябва да се купуват гуми с увеличен пробег. При тях се добавят специални материали, които гарантират по-добро сцепление с пътя и по-добри характеристики. Да, те са по-скъпи, но пък сигурността е най-важното нещо на пътя.

Снимки: Tgamobility.co.uk

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Земетресение разлюля Южна България днес по обед

реклама В 12:48 часа е регистрирано слабо земетресение с епицентър в близост до Сърница. По данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ на БАН трусът е бил с магнитуд 2.3 и дълбочина 10.0 км, пише Факти. реклама Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg 900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме …

Новини
Д-р Брънзалов: Епидемия се бори с 3 неща – мерки, ваксина и медикамент

реклама Кадър Нова ТВ „Аз съм по-голям оптимист за протичане на епидемията в България, отколкото във Великобритания. В България няма толкова много движение, не са смесени толкова много етноси“. Ситуацията не е по-опасна, отколкото през март месец, когато чакахме 0-вия пациент. 10-месеца по-късно населението и здравната система се научи какво …

Новини
Над 10 000 ваксини на Pfizer/BioNTech пристигат утре

реклама Снимка pixabay Утре, 25 януари, в 7:00 ч., в България ще пристигнат 14 040 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech. Събитието ще се състои на адрес: ул. „Мария Атанасова“ №5, зад сградата на Ръководство на въздушното движение (РВД), съобщават от Министерство на здравеопазването. Медиите ще имат възможност да …