Какъв е ключът към дълголетието според 106-годишна дама? Пазете се от връзки и барове

реклама

106-годишна жена разкри какъв е ключът към дългия живот и той може би ще ви изненада. Според нея тайната се крие в това да сте необвързани и да не ходите по барове, разказва Indy100, пише offnews.bg.

Мадлин Дай никога не е била на среща и е посетила бар само веднъж, за да отпразнува 90-годишния си рожден ден.

Тя смята, че причината, поради която живее толкова дълго е, че е избягвала стреса, който предизвикват взаимоотношенията.

Дай е родена в Хийли, Южен Шефийлд, Великобритания, през 1912 година. Същата година, в която Титаник потъва. тази година, на 28 април, тя посреща 106-ия си рожден ден в дом за стари хора.

80-годишната племенница на Мадлин Даяна Хейтън споделя: „Тя ходи свободно, без бастун и е много независима“.

„Когато беше на 103 години, ме попита дали мога да сменя някои завеси в спалнята ѝ вместо нея. Казах, че ще го направя на следващия ден и когато пристигнах, тя вече ги беше сменила“, спомня си Даяна.

„Винаги се облича официално, когато излиза от стаята си, и за 106-те си години все още има страхотно чувство за хумор“, добавя племенницата на Дай.

Сред другите тайни за дълъг живот на столетницата са ежедневните разходки по две мили по стръмен хълм четири пъти на ден, тъй като това бил пътят до работата ѝ като книговезец.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …