fbpx

Какво се случва с храната, която остане от шведската маса?

Все по-честа практика в хотелите е изхранването да става с бюфет, но малко от гостите на хотела се питат какво става с остатъците от храната след закуска или обяд. Логично е да се предположи, че е малко вероятно да се изхвърлят толкова огромни количества храна. Тогава какво се случва с храната от шведската маса?

Ако след всяка закуска или обяд се изхвърлят стотици килограми храна, това със сигурност ще доведе хотелите до фалит. Другият вариант е да се увеличават цените, но пък в условията на конкуренция повечето от местата за почивка се стараят да задържат ниски цени, пише Факти.

Доказано е, че „all inclusive“ системата е практически без отпадъци или поне с минимални такива. Защо? Защото в повечето случаи храната, останала след закуска, се използва за приготвянето на обяд или вечеря.

Например след закуска остават парчета месо. Това е отлична основа за създаване на ново ястие за обяд – можете да го добавите към пилафа, или да направите соте от месо и зеленчуци, можете да използвате тази съставка за приготвяне на месна салата.

След вечеря има и продукти, които се обработват и от тях се приготвя „нощна“ супа. Това ястие обикновено се сервира за туристи, които пристигат след полунощ.

 

С други думи, туристите също често ядат онова, което са имали преди закуска или обяд.
На почивка си заслужава да се въздържате от различни супи и особено от пюрета. Малко вероятно е да разберете от какво е направено това ястие, тъй като съставките се раздробяват до хомогенна маса.

Също така не се препоръчва да се ядат сложни ястия от бюфета. Например, това може да са задушени зеленчуци със сос, задушено месо в сос и др. Много е вероятно те да са преработени остатъци от предишния бюфет от деня.

По-добре предпочитайте прости и лесни ястия – обичайното парче печено месо, отделна гарнитура, отделни зеленчуци. Само в този вариант ще ядете качествена и здравословна храна.

Все пак трябва да знаете, че не всички отпадъци се използват за приготвяне на нови ястия. Храна от чиниите на туристите често отива направо за хранене на животни, предимно котки, кучета и пилета.

Цикълът на преработката на храни трае не повече от 1 ден, така че доста трудно ще намерите гниеща или развалена храна.

Ами явно няма никакъв контрол.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!