Какво се случва с храната, която остане от шведската маса?

Новини
1

Все по-честа практика в хотелите е изхранването да става с бюфет, но малко от гостите на хотела се питат какво става с остатъците от храната след закуска или обяд. Логично е да се предположи, че е малко вероятно да се изхвърлят толкова огромни количества храна. Тогава какво се случва с храната от шведската маса?

Ако след всяка закуска или обяд се изхвърлят стотици килограми храна, това със сигурност ще доведе хотелите до фалит. Другият вариант е да се увеличават цените, но пък в условията на конкуренция повечето от местата за почивка се стараят да задържат ниски цени, пише Факти.

Доказано е, че „all inclusive“ системата е практически без отпадъци или поне с минимални такива. Защо? Защото в повечето случаи храната, останала след закуска, се използва за приготвянето на обяд или вечеря.

Например след закуска остават парчета месо. Това е отлична основа за създаване на ново ястие за обяд – можете да го добавите към пилафа, или да направите соте от месо и зеленчуци, можете да използвате тази съставка за приготвяне на месна салата.

След вечеря има и продукти, които се обработват и от тях се приготвя „нощна“ супа. Това ястие обикновено се сервира за туристи, които пристигат след полунощ.

 

С други думи, туристите също често ядат онова, което са имали преди закуска или обяд.
На почивка си заслужава да се въздържате от различни супи и особено от пюрета. Малко вероятно е да разберете от какво е направено това ястие, тъй като съставките се раздробяват до хомогенна маса.

Също така не се препоръчва да се ядат сложни ястия от бюфета. Например, това може да са задушени зеленчуци със сос, задушено месо в сос и др. Много е вероятно те да са преработени остатъци от предишния бюфет от деня.

По-добре предпочитайте прости и лесни ястия – обичайното парче печено месо, отделна гарнитура, отделни зеленчуци. Само в този вариант ще ядете качествена и здравословна храна.

Все пак трябва да знаете, че не всички отпадъци се използват за приготвяне на нови ястия. Храна от чиниите на туристите често отива направо за хранене на животни, предимно котки, кучета и пилета.

Цикълът на преработката на храни трае не повече от 1 ден, така че доста трудно ще намерите гниеща или развалена храна.

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Предстои промяна, засягаща ТЕЛК решенията

Отпада изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности Предстои важна социална промяна, която засяга ТЕЛК решенията. Правителството постанови да отпадне изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности. Заради заболяванията си Красимира е със 75% намалена работоспособност. Една от диагнозите й е астма,което налага задължителното …

Новини
Честит рожден ден на Жана Бергендорф

Жана Бергендорф е родена на 20 октомври 1985 г. като Жана Владимирова Бранкова в София с фамилното име на втория съпруг на майка си (не познава биологичния си баща)[1][2]. Започва да пее още от 6-годишна. В рода ѝ музиканти са майка ѝ и нейните баба и дядо. Пяла е в …

Новини
На 20 октомври рожден ден има Джуди Халваджиян

Джуди Халваджиян е роден в София на 20-ти октомври 1974 година. Истинското име на продуцента е Юлиян. От 14 годишна възраст живее в Италия. Завършва образованието си там със специалност „Кино и телевизионно продуцентство“. Брат на Джуди е Магърдич Халваджиан, който е режисьор и продуцент. През 2002 година той заедно …