fbpx

Каква е разликата? Дизел в буркани от България и Гърция донесоха в Народното събрание (видео)

Нагледна демонстрация на дизел от България и Гърция направиха евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев в Народното събрание, съобщи trafficnews.bg.

Те донесоха два буркана с дизелово гориво – бистър и чист, зареден от Гърция и един от Самоков – мътен и значително по различен като консистенция.

„Видимо има разлика в горивата. До нас достигнаха много сигнали за различното качество на горивата в другите страни-членки на ЕС и в България“, посочиха евродепутатите от ЕНП.

Те подчертаха, че много българи се оплакват, че има лошо гориво у нас, заради което се явяват проблеми с колите, увеличава се разхода, стига се до замръзване през зимата и т.н.

Именно заради разликата в качеството на горивото, двамата са инициали пилотен проект за нова европейска програма на стойност от 3 милиона евро за преодоляване на проблема за двойните стандарти при горивата.

Това ще позволи да се правят ежедневни проверки от танкера до колонката на горивата в ЕС и ще се вземат мерки за единен стандарт на горивата, който да се спазва. Ще бъде направена интернет платформа с регистър на качеството на горивото във всички бензиностанции в ЕС, като на база на качените резултатите всеки гражданин ще може да направи информиран избор откъде да зареди.

 

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Жокери провалиха играчи в „Стани богат“

Кадри: бТВ Двама участници в „Стани богат“ тази вечер нямаха късмет с жокерите си и след като те не успяха да им помогнат, си тръгнаха със скромните суми от по 500 лева. Първи в Стола на богатството седна бившият национал по водна топка Петър Ценов от Варна, който игра уверено …

Блиц Новини
Георги Христов: Българските телевизии не обичат да купуват изкуство

Кадри БНТ Дълбоко откровен в интервютата си е Георги Христов, затова и няма много такива по нашите телевизии. Рядко журналист ще се опита да направи такова и последното е пред Георги Любенов по БНТ. Нищо в моята кариера не е дошло даром, нищо не съм получил наготово, за всичко съм …

Блиц Новини
Съдбата на Милена от „Ергенът“ развълнува мнозина

Кадри БТВ Може би най-харесваната дама от всички участнички в този сезон на „Ергенът“ Милена, разказа откровено за преживяванията си по време на престоя в имението на любовта. Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване. Това, което ти се случи тук е голям трамплин. Намери начин да потърсиш …

error: Content is protected !!