Йончева: Стоят ли турски интереси зад концесията на Летище София?

Новини
2

БСП определи като „скандална“ приетата от парламента поправка в Закона за концесиите за Летище София и попита управляващите предопределен ли е изборът на концесионер. На пресконференция в централата на партията Елена Йончева заяви, че според тази поправка, концесионният договор няма да е недействителен, ако не отговаря на българското законодателство и изтъкна, че за първи път държавата е напълно уязвима и не може да защити своя интерес, съобщи новини.бг.

Затова ние задаваме въпрос: Предопределен ли е изборът на концесионера, защо е необходимо да се направи тази поправка, която прави държавата напълно уязвима? Ако е предопределен изборът на концесионер – стоят ли турски интереси зад тази фирма, попита Йончева.

Тя припомни, че концесията на летището е била спряна 2017 г. по време на служебното правителство, именно, защото този закон е застрашавал националната сигурност.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова допълни, че с друга клауза от спорния законопроект, приет днес, се „връзват ръцете“ на бъдещите управляващи.

Тя обясни, че въпросната клауза, е в отговор на неведнъж заявеното намерение на БСП да прекрати тази концесия, в случай, че левицата е на власт. България ще трябва да плаща дори и виновен по договора да е концесионерът. Изрично се записва, че това ще трябва да се решава от Арбитражен съд. Тоест залагат се прегради към бъдещо прекратяване на концесията, което ни навежда на мисълта, още веднъж, че е договорено всичко и трябва да се поеме отсега ангажимент към бъдещия концесионер, че който и да дойде на власт, няма да му засегне интереса, коментира лидерът на БСП.

loading...

Целта е да се затрие това летище София и новото летище край Истамбул да прелапа трафика. То и без това сега Букурещ обира голяма част от трафика на Варна и Бургас. Тука има сиренце !

След тях ще бъдем като след потоп !!!
Който и да дийде на власт няма да може да ни оправи !!!
Няма да може дори Господ да ни помогне !!!!!!!!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 3 април: Успешни начинания за Телец, Стрелците се заемат с оправяне на грешки

lamqta.com Овен Този ден ще бъде свързан с приятни приятелски срещи, почивка и добра компания. Навсякъде ще бъдете желан гост, тъй като сте весели и носите със себе си добро настроение. Може да изберете подаръци за близките си, но ще Ви е трудно да разберете, на кого какво ще се …

Новини
Слаб интерес към държавната схема 60:40 от страна на фирмите

Не повече от 8% от работодателите у нас биха се възползвали от схемата 60:40, която държавата създаде, за да не се съкращават работници. Това показват първите резултати от експресно проучване на Българската стопанска камара. Въпросника вече са попълнили 759 фирми у нас, пише Стандарт. 44% от желаещите мярката са с …

Новини
Проф. Кантарджиев – критичен, забавен, но знае как най-добре да се пазим от коронавируса

Проф. Тодор Кантарджиев е заместник-началник на Националния оперативен щаб, който съставя най-точните препоръки за предпазване от коронавируса, наблюдава пандемията, анализира, консултира правителството и изследва заразените. Често се кара на журналистите за някой неуместен въпрос, колегите му го определят като строг, но справедлив. Професорът е лекар с три специалности-микробиология, епидемиология и …