Йончева: Стоят ли турски интереси зад концесията на Летище София?

Новини
2

БСП определи като „скандална“ приетата от парламента поправка в Закона за концесиите за Летище София и попита управляващите предопределен ли е изборът на концесионер. На пресконференция в централата на партията Елена Йончева заяви, че според тази поправка, концесионният договор няма да е недействителен, ако не отговаря на българското законодателство и изтъкна, че за първи път държавата е напълно уязвима и не може да защити своя интерес, съобщи новини.бг.

Затова ние задаваме въпрос: Предопределен ли е изборът на концесионера, защо е необходимо да се направи тази поправка, която прави държавата напълно уязвима? Ако е предопределен изборът на концесионер – стоят ли турски интереси зад тази фирма, попита Йончева.

Тя припомни, че концесията на летището е била спряна 2017 г. по време на служебното правителство, именно, защото този закон е застрашавал националната сигурност.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова допълни, че с друга клауза от спорния законопроект, приет днес, се „връзват ръцете“ на бъдещите управляващи.

Тя обясни, че въпросната клауза, е в отговор на неведнъж заявеното намерение на БСП да прекрати тази концесия, в случай, че левицата е на власт. България ще трябва да плаща дори и виновен по договора да е концесионерът. Изрично се записва, че това ще трябва да се решава от Арбитражен съд. Тоест залагат се прегради към бъдещо прекратяване на концесията, което ни навежда на мисълта, още веднъж, че е договорено всичко и трябва да се поеме отсега ангажимент към бъдещия концесионер, че който и да дойде на власт, няма да му засегне интереса, коментира лидерът на БСП.

Целта е да се затрие това летище София и новото летище край Истамбул да прелапа трафика. То и без това сега Букурещ обира голяма част от трафика на Варна и Бургас. Тука има сиренце !

След тях ще бъдем като след потоп !!!
Който и да дийде на власт няма да може да ни оправи !!!
Няма да може дори Господ да ни помогне !!!!!!!!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Мениджърът на Джошуа зарадва Кобрата! Задава се големия мач

Кубрат Пулев може много скоро да осъществи мечтата си и да излезе срещу Антъни Джошуа в мач за световната титла. Британецът е притежател на коланите на IBF, WBA и WBO, а българинът е претендент за първия, пише Блиц.  Джошуа ще се изправи срещу Анди Руис в Ню Йорк на 1 …

Новини
ЦИК с информация за гласоподавателите у нас и в чужбина

Централната избирателна комисия (ЦИК) информира, че в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, …

Новини
Прости, но ефикасни средства срещу изпотяване на краката

При топло време краката в затворените обувки се изпотяват и е възможно да отделят лоша миризма. Това се дължи на бактериите, които се размножават по-бързо при топлина и влага. На пазара се предлагат различни продукти за справяне с проблема, но е добре да знаете кои са по-ефикасните. Търсете стелки, които …

Inline
Inline