Йончева: Стоят ли турски интереси зад концесията на Летище София?

Новини
2

БСП определи като „скандална“ приетата от парламента поправка в Закона за концесиите за Летище София и попита управляващите предопределен ли е изборът на концесионер. На пресконференция в централата на партията Елена Йончева заяви, че според тази поправка, концесионният договор няма да е недействителен, ако не отговаря на българското законодателство и изтъкна, че за първи път държавата е напълно уязвима и не може да защити своя интерес, съобщи новини.бг.

Затова ние задаваме въпрос: Предопределен ли е изборът на концесионера, защо е необходимо да се направи тази поправка, която прави държавата напълно уязвима? Ако е предопределен изборът на концесионер – стоят ли турски интереси зад тази фирма, попита Йончева.

Тя припомни, че концесията на летището е била спряна 2017 г. по време на служебното правителство, именно, защото този закон е застрашавал националната сигурност.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова допълни, че с друга клауза от спорния законопроект, приет днес, се „връзват ръцете“ на бъдещите управляващи.

Тя обясни, че въпросната клауза, е в отговор на неведнъж заявеното намерение на БСП да прекрати тази концесия, в случай, че левицата е на власт. България ще трябва да плаща дори и виновен по договора да е концесионерът. Изрично се записва, че това ще трябва да се решава от Арбитражен съд. Тоест залагат се прегради към бъдещо прекратяване на концесията, което ни навежда на мисълта, още веднъж, че е договорено всичко и трябва да се поеме отсега ангажимент към бъдещия концесионер, че който и да дойде на власт, няма да му засегне интереса, коментира лидерът на БСП.

Целта е да се затрие това летище София и новото летище край Истамбул да прелапа трафика. То и без това сега Букурещ обира голяма част от трафика на Варна и Бургас. Тука има сиренце !

След тях ще бъдем като след потоп !!!
Който и да дийде на власт няма да може да ни оправи !!!
Няма да може дори Господ да ни помогне !!!!!!!!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Биволъ: И Цецка Цачева се сдобила с по-евтин апартамент от фирма „Артекс“

Източник: „Биволъ“ Фирмата „Артекс“, която е продала евтиния апартамент на Цветанов, е продала само две седмици по-късно евтин апартамент и на Цецка Цачева и сестра ѝ на цена от 670 евро на кв.м., съобщи Биволъ . Само месец преди сделката с Цачева, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда (с малко …

Новини
Стимулират варненци с до 5000 лв. за изграждане на градинки пред блоковете

Източник: Moreto.net С цел подобряване състоянието на зелените площи, Община Варна може да финансира малки проекти с до 5000 лв. за изграждане на градинки пред блоковете. Предложението е на кмета Иван Портних, внесено за обществено обсъждане от местния парламент, научи Moreto.net. Градоначалникът предлага да бъде приета нова наредба за финансово …

Новини
2
Лиляна Павлова се върна в НС като депутат

Лиляна Павлова се върна в Народното събрание като депутат от групата на ГЕРБ, след като в края на 2018 г. бе закрито Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС, а тя бе освободена от поста министър. Депутатите я избраха за член на две парламентарни комисии – по труда, социалната …

Inline
Inline