И той е от Сливен! Малкият Ивайло с пареза на ръчичката

Новини

Малкият Ивайло се нуждае от операция в Турция заради акушерска пареза на дясната ръчичка.

Момченцето е пострадало при раждането си, а грешката е на сливенската лекарка д-р Таня Пашева, завеждаща АГ отделение на Окръжната болница, пише в призива за лечението му в платформата HelpKarma.

„Ивайло е на годинка и 2 месеца. Той е малкото ни и дълго чакано детенце и късметчето на големия ни син – Илиян. За съжаление, след груба лекарска грешка на Таня Пашева при раждането, Ивайло получи акушерска пареза на дясна ръчичка. Тя стоеше безжизнена до тялото му“, разказва близка на семейството, цитирана от dnes.bg.

Рехабилитацията у нас не дава резултат и семейството на момченцето търси лекарска помощ в Турция. От предписаните упражнения има ефект и Ивайло е започнал да движи ръчичката си, но не може да я вдигне догоре и настрани.

Според турските лекари трябва да се направи отпускаща операция, която ще струва 7000 евро, те обаче са непосилни за семейството му. Операцията е насрочена за 30 август.

„Ако всеки помогне с малко, съвсем скоро може да видим детенцето си здраво“, пишат близките му.

Сливенски майки разпространяват призива за лечението на детето в социалната мрежа.

„Това е Ивайло, едно от пострадалите деца, изродени от „доктор“ Пашева в Сливен, за която всички говорят днес…от една година майката се бори с вятърни мелници, за да има наказание тази жена, но няма… тя продължава да практикува, да убива и осакатява… в момента събираме пари за операция на Ивайло в Турция, който има възможност да помогне“, е написала потребителка.

В отделението в Сливен в момента текат проверки заради случая с починалата родилка Ренета Томова.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Български пощи“: Готови сме да разпространяваме печатни издания

„Български пощи“ ЕАД има готовност да разпространяват печатни издания от 2 март, съобщиха от дружеството за topnovini.bg. От днес започва и сключването на договори с издателите. Дейността по разпространението на печатните издания от 1 март се поема от „Български пощи“. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен …

Новини
Премиерът развърза кесията, отпускат 25 милиона за физкултурни салони

„Основният приоритет в областта на младежта и спорта, който заложихме в програмата за управление на третия кабинет на Бойко Борисов, е изграждането на физкултурни салони в училищата. С днешното решение на Министерски съвет за отпускане на средства в размер на 25 милиона лева заявяваме ясно, че искаме да превърнем в …

Новини
Собственикът на ТАД Груп Иван Тодоров е пуснат срещу 100 000 лева

Шефът на ТАД Груп Иван Тодоров е пуснат от ареста срещу 100 000 лева парична гаранция. Решението е взето на 12 февруари от спецсъда, а прокуратурата не е протестирала пред по-горна инстанция. Така паричната гаранция е влязла в сила, съобщава БТА, като се позовава на свои източници в съда. Тодоров …