И депутатите ни плачат…

Новини
1

Най-голямо е увеличението на възнагражденията в селското, горското и рибното стопанство

Заплатите на депутатите ще бъдат намалени с 99 лв. до 3708 лв., защото те взимат по три следни заплати за обществения сектор за последния месец от всяко тримесечие. А през март традиционно заплатите са по-ниски от декември, пише „Блиц“.

Заплатите на министрите намаляват със 128 лв

Средната заплата нарасна с 12,6% за година и през март е 1247 лв., обявиха от НСИ. Най-голямо е увеличението на възнагражденията в селското, горското и рибното стопанство – с 16,4%, но въпреки това заплатите в сектора са едни от най-ниските в страната – средно 1000 лв.

Много сериозен ръст на заплатите има и в секторите държавно управление – с близо 16%, образование – 15,8%, и операции с недвижими имоти – 15,4%. Най-високи остават заплатите в сектора създаване и разпространение на информация и творчески продукти, далекосъобщения, където влиза и IT браншът.

Средното възнаграждение в сектора нараства с 14,8% за година, за първи път надминава 3000 лв. и за март е 3087 лв. На второ място за работещите във финансите и застраховането, но те взимат точно 1000 лв. по-малко – средно 2087 лв. На трето място с 1923 лв. са заетите в енергетиката.

Отдавна трябваше да замразят заплатите си ,да премахнат субсидиите си ,да намалят наполовина администрацията и разходите си ,ако имаха малко съвест ,но при тях добродетели липсват ,зинали са като лами за пари и имоти и нищо друго не ги интересува ! Как живеят 65-70% от нас не ги е грижа ! Само искат ,искат и не се наядоха ! БОГ да ви накаже и прошка от мен да не чакат !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Алекс Раева очаква първото си дете

Певицата съобщи новината в Инстаграм   Алекс Раева очаква първото си дете. Звездата съобщи новината в профила си в Инстаграм. „Ще бъде детска планета“, гласи постът на певицата в социалната мрежа. Алекс, която се изявява и като актриса, ревностно пази личния си живот в тайна, пише „Вести“. Тя рядко издава подробности …

Новини
EXIT POLL: ГЕРБ печели евровота, БСП заема втората позиция

ГЕРБ печели вота за избор на нови български евродепутати. Това сочат резултатите от exit poll-овете на социологическите агенции „Галъп” и „Тренд”, предаде Нова тв. Според данните на „Галъп” за управляващата партия са гласували 30.5% от отишлите до урните. Социалистите са спечелили доверието на 25.4 на сто от гласувалите. Следват ДПС …

Новини
Французин и англичанин у нас: България става все по-добра за живот!

Автор: TrafficNews.bg Клемон Боло-Суков и Джеймс Хюз се влюбили в страната ни Живот в България или зад граница не е дилема за двама чужденци, избрали да живеят и работят у нас. „Дойдох преди шест години и половина. Разбрах за България покрай българските народни танци. Аз съм от Дижон и там …

Inline
Inline