И депутатите ни плачат…

Новини
1

Най-голямо е увеличението на възнагражденията в селското, горското и рибното стопанство

Заплатите на депутатите ще бъдат намалени с 99 лв. до 3708 лв., защото те взимат по три следни заплати за обществения сектор за последния месец от всяко тримесечие. А през март традиционно заплатите са по-ниски от декември, пише „Блиц“.

Заплатите на министрите намаляват със 128 лв

Средната заплата нарасна с 12,6% за година и през март е 1247 лв., обявиха от НСИ. Най-голямо е увеличението на възнагражденията в селското, горското и рибното стопанство – с 16,4%, но въпреки това заплатите в сектора са едни от най-ниските в страната – средно 1000 лв.

Много сериозен ръст на заплатите има и в секторите държавно управление – с близо 16%, образование – 15,8%, и операции с недвижими имоти – 15,4%. Най-високи остават заплатите в сектора създаване и разпространение на информация и творчески продукти, далекосъобщения, където влиза и IT браншът.

Средното възнаграждение в сектора нараства с 14,8% за година, за първи път надминава 3000 лв. и за март е 3087 лв. На второ място за работещите във финансите и застраховането, но те взимат точно 1000 лв. по-малко – средно 2087 лв. На трето място с 1923 лв. са заетите в енергетиката.

loading...

Отдавна трябваше да замразят заплатите си ,да премахнат субсидиите си ,да намалят наполовина администрацията и разходите си ,ако имаха малко съвест ,но при тях добродетели липсват ,зинали са като лами за пари и имоти и нищо друго не ги интересува ! Как живеят 65-70% от нас не ги е грижа ! Само искат ,искат и не се наядоха ! БОГ да ви накаже и прошка от мен да не чакат !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Синът на Боби Михайлов предложен за капитан на националния отбор

Вратарят на Левски Николай Михайлов е един от предложените от Ивелин Попов за нов капитан на националния отбор, твърди „Тема спорт“. Попето вече няма да играе за „лъвовете“ и лентата ще има нов притежател., пише offnews.bg Офанзивният халф разкри, че е говорил със селекционера Георги Дерменджиев за това кой да …

Новини
Налагат лимит на парите, които може да пренасяме в чужбина

Министерският съвет прие решение за одобряване на законопроект за изменение и допълнение на Валутния закон. Прецизира се разпоредбата, свързана с осъществяването на законосъобразен и ефективен валутен контрол, пише www.bulnews.bg. В тази връзка се предвижда изрично да бъде закрепено в закона правомощието на митничарите да не допускат пренасянето на парични средства …

Новини
Нов вариант: Правителството предложи годишен лимит на платените болнични

Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в годината. Това е една от идеите за справяне на проблема с фалшивите болнични. Тя ще бъде обсъдена от социалните партньори в Тристранния съвет, заяви социалния министър Бисер Петков, предаде БНР. Сред предложенията за решаване на проблема с фалшивите болнични е …