fbpx

Историята на Цветелина, която си заслужава да се види! Ето как тя се бори с „дупка“ в закона

реклама

Въпреки промените в Закона за гражданска регистрация, той все още създава проблеми, констатира Нова телевизия. Пропуск в Закона води до задънена улица в живота на една жена и нейното дете. Съпругът на Цветелина я напуска преди половин година. Оттогава тя се бори да започне дело за попечителство на детето им, но засега без успех.  Преди две години тя заживява заедно с приятеля си в апартамент в София – нейна собственост.

На бял свят се появява детето им. Няколко седмици след напускането тя разбира, че той е изнесъл целия си багаж предварително.

Завежда дело, което не може да стартира. Призовките не стигат до него. Пристигат в дома ѝ. Цветелина отива в Общината с желанието да заличи адресната регистрация на бащата на детето и се оказва, че е невъзможно.

реклама

В търсене на отговор на този въпрос екип на Нова телевизия отива в Столична община, район „Студентски“. След като заявлението бъде подадено, се сформира комисия, в която участват представители на няколко институции. Тази комисия прави проверки, излиза със становище и го изпраща до кмета. На базата на това становище кметът взема решение дали някой, който вече не живее в дома им, може да бъде отрегистриран оттам.

След ремонта на Закона за гражданска регистрация преди 4 години се въведе задължително писмено съгласие от собственика на жилището, за да бъде направена адресна регистрация. Въпреки този ремонт, се оказва, че все още законът създава проблеми.

За две години в район „Студентски“ са постъпили 11 заявления за отмяна на адресна регистрация. Само едно от тях е одобрено, защото администрацията е с вързани ръце.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Министър Ангелов: Хотелиерите или ресторантьорите нямат значение за мен

реклама Кадър видео Нова ТВ Моят дълг е към всеки български гражданин да запазим и съхраним неговия живот. Заплаха по отношение на мерките няма да доведе до резултат. Хотелиерите или ресторантьорите нямат значение за мен. Искам само да бъда полезен за българските граждани. Това заяви на брифинг министърът на здравеопазването …

Новини
Обмислят график за връщане на учениците в клас

реклама Снимка pixabay Лансират се много идеи как големите ученици да могат да се върнат безопасно в училище. Големите ученици да учат по 3 седмици присъствено и по още 3 седмици – онлайн. Това е последната идея, която ще се обсъжда малко по-късно днес между здравния министър, просветния министър, МОН …

Новини
Българите от чужбина се връщат у нас, за да си сложат ваксините

реклама Снимка pixabay Готовност да се върнат за ваксиниране у нас вече изразяват доста българи, които от години живеят зад граница. Макар и в чужбина да могат да се ваксинират, реално ще имат достъп до имунизацията в края на годината или дори през 2022 г. Заради това масово в социалните …