Историята на Цветелина, която си заслужава да се види! Ето как тя се бори с „дупка“ в закона

Новини

Въпреки промените в Закона за гражданска регистрация, той все още създава проблеми, констатира Нова телевизия. Пропуск в Закона води до задънена улица в живота на една жена и нейното дете. Съпругът на Цветелина я напуска преди половин година. Оттогава тя се бори да започне дело за попечителство на детето им, но засега без успех.  Преди две години тя заживява заедно с приятеля си в апартамент в София – нейна собственост.

На бял свят се появява детето им. Няколко седмици след напускането тя разбира, че той е изнесъл целия си багаж предварително.

Завежда дело, което не може да стартира. Призовките не стигат до него. Пристигат в дома ѝ. Цветелина отива в Общината с желанието да заличи адресната регистрация на бащата на детето и се оказва, че е невъзможно.

В търсене на отговор на този въпрос екип на Нова телевизия отива в Столична община, район „Студентски“. След като заявлението бъде подадено, се сформира комисия, в която участват представители на няколко институции. Тази комисия прави проверки, излиза със становище и го изпраща до кмета. На базата на това становище кметът взема решение дали някой, който вече не живее в дома им, може да бъде отрегистриран оттам.

След ремонта на Закона за гражданска регистрация преди 4 години се въведе задължително писмено съгласие от собственика на жилището, за да бъде направена адресна регистрация. Въпреки този ремонт, се оказва, че все още законът създава проблеми.

За две години в район „Студентски“ са постъпили 11 заявления за отмяна на адресна регистрация. Само едно от тях е одобрено, защото администрацията е с вързани ръце.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Мая Манолова категорична пред БНТ: Бизнесменът Божков не ме е финансирал

Не, бизнесменът Божков не ме е финансирал, и за тази лъжа аз давам беквокалът на Борисов (Валери Симеонов – бел. ред.) на съд, категорична бе в Сутрешния блок на БНТ Мая Манолова, която е лидер на Гражданската платформа Изправи се.БГ. Думите й идват дни, след като отново пред БНТ лидерът …

Новини
Вече можем електронно да проверим за фишове за глоби от КАТ

В Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) на Държавна агенция „Електронно управление“ са достъпни две нови справки на МВР за физически лица. Едната е за проверка на задължения по фиш за извършено нарушение по Закона за движението по пътищата и Кодекса за застраховането, пише Актуално. Гражданите имат възможност да направят …

Новини
На първо четене: Държавата влиза на пазара на горива

На първо четене парламентът подкрепи предложението на правителството за създаване на Държавна петролна компания. Тя ще може да създава и поддържа складове за горива и да изгражда верига от бензиностанции. Законодателната инициатива срещна широка подкрепа в Народното събрание, съобщи БНР При обсъждането на предложението на правителството за законови промени, чрез …