fbpx

Истинска жива вода: Как да си направим у дома?

Най-важният детайл е, че водата трябва да бъде със стайна температура и да не бъде преварена

 

Е, кой не е искал, докато чете детски приказки, да се сдобие с тази чудотворна отвара – жива вода? Това би било доста полезно не само за малките, но и за възрастните. Този магически елексир може да ви развесели за броени минути, да ви отърве от стреса и да ви даде сутрешна енергия, не по-малко от кафето. И за да е максимално просто – трябва да разбъркате една чаена лъжичка мед в чаша вода, пише zdrave.to.

Вода сутрин на празен стомах преди закуска обикновено се препоръчва от много лекари и специалисти по хранене. И с лъжица мед ще бъде не само вкусно, но и полезно! В края на краищата, медът е проста захар, а глюкозата е гориво за мозъка, което означава, че ще ви събуди по-лесно. В допълнение, ароматът на меда е мек и приятен.

Медната вода, за разлика от обикновената вода, е храна за стомаха ни, но много лека. Затова стомахът ни се събужда, но натоварването върху него е минимално. След половин час ще бъде готов за приемане на истинска храна. Вечер, след работа преди вечеря, може да изпиете още една чаша за повдигане на тонуса. В края на краищата у дома има толкова много важни неща, които ви чакат – учене с децата, разходка с кучето, гушкане с котето.

Сладката вода помага много за главоболието при жените. Може да повиши настроението, да регенерира кожата и да я подхрани, както и да намали теглото ви. При редовна употреба тези процеси се ускоряват. А ако комбинирате пиенето на медената вода с тренировки и кардио, ще постигнете желаните резултати за отрицателно време.

Най-важният детайл е, че водата трябва да бъде със стайна температура и да не бъде преварена. В горещата вода се унищожават част от полезните вещества на меда. Не се препоръчва да се пие и ледена. Свойствата на меда се задействат в гърлото, като разширяват кръвоносните съдове и увеличават притока на кръв. Затова, ако приемате елексира студен, може да възпалите гърлото си.

Това вълшебно питие може да се употребява от всеки. Единственото реално условие тук е меда, който ползвате да бъде абсолютно естествен и натурален. Истинският мед се разтваря във вода, макар и трудно, но напълно. Водата трябва да изглежда малко мътна, като кална. Тази мътност не трябва да се утаи на дъното.

Не забравяйте, че медът е алергичен продукт и не се препоръчва на всички.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!