fbpx

Има два варианта за завършване на стадион „Варна“

Директорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан Димитров е в комисията под егидата на министъра на спорта, подписала меморандум между четирите държави (България, Гърция, Румъния и Сърбия) за съвместно домакинство на европейско и световно първенство по футбол (2028-2030 ) година.

В интервю за Дарик той говори за два актуални варианта за завършването на стадион „Варна”, в който може да се играят мачове от подобни форуми.

„Два са вариантите този стадион да бъде завършен навреме. Първият е собствениците на стадиона в апортната сделка с общината сами да довършат съоръжението в обозрими срокове и с ясна концепция как ще стане това. Вторият вариант е да има държавно финансиране. Обмисля се подобна възможност. Мое мнение е, че трябва да се търси държавно финансиране, за да се довърши този стадион. Той трябва да бъде съобразен с изискванията за провеждане на мачове от Европейско първенство. За световно трудно ще се преборим, тъй като там средата е много конкурентна. За Европейско имаме реални шансове. Два са вариантите за завършване на съоръжението, като се надяваме единият от тях да се случи. Стадионът няма да бъде само за спорт, но и за много културни масови събития. Във Варна нямаме място, на което да можем да съберем 15-20, 30, или 50 хиляди души за провеждането на един голям концерт например”, заяви Кристиан Димитров.

Запитан, ако бъдат осигурени средства, за колко време стадионът може да бъде завършен, шефът на спорта във Варна отвърна:

„Вие видяхте стадионът на Лудогорец за колко време беше направен. Ако има ясна концепция и финансиране, този стадион може да бъде готов за 2 години”.

Никой не говори за ДОВЪРШВАНЕ на СПОРТНАТА ЗАЛА и Стадион Спартак гр. Плевен .

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!