Илиан Тодоров: 10 месеца чакам отговор за критичните пътища в Софийска област

Новини

Войната по пътищата е в центъра на пресконференция в администрацията на Софийска област. Оттам представят законодателни промени за разширяване на правомощията на областния управител.

„Областните управители нямат никакви правомощия върху ремонта и поддръжката на републиканските пътища. Това е от правомощията на АПИ”, заяви областният управител на Софийска област Илиан Тодоров.

„През 2017 г. в качеството ми на областен управител, с цел превенция на подобни катастрофи, изпратих писмо до Министерски съвет, до председателя на АПИ и до директора на Областно пътно управление, в което давам пълен списък с пътищата, които са в критично състояние и които могат да предизвикат катастрофи. Вече 10 месеца нямам отговор”, поясни той.

„Със заповед на Бойко Борисов от 2011 г. всички структури в областите са длъжни да дават тримесечни отчети за извършената си дейност. Областно пътно управление до този ден е трябвало да ми предостави четири отчета за извършената от тях работа. Получил съм само един”, каза още Илиан Тодоров.

„Седем месеца се молих на АПИ да сложат табели откъде започва и откъде свършва Софийска област. За съжаление в България в топлите си кресла стоят едни самозабравили се хора, анонимни чиновници, експерти по „нищоправене”, които си позволяват да нарушават заповедите на министър-председателя”, заяви областният управител на Софийска област.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пристигнаха първите 300 туристи в Албена

Близо 300 туристи вече се настаниха в хотелски комплекс в Албена. Очаква се след 8 юни, когато падне карантината в Румъния в курорта да пристигнат и много гости от северната ни съседка. Мениджърите на хотелите обявиха пред Нова телевизия, че цените тази година ще са на нивата от 2019 година …

Новини
Борисов: На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните

На 15 юни изтича извънредното санитарно положение и всички мерки ще паднат. Ще останат само социалните мерки и мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет, предаде Дарик. Премиерът Борисов отправи остри критики към здравния министър Кирил Ананиев за заповедта, според …

Новини
Мика Зайкова: Има риск жените, които ще се пенсионират сега, да не получат нищо

Неясно е бъдещето на втория пенсионен стълб заради епидемията от COVID-19. Опасенията са, че кризата ще навреди на натрупаните вече активи. В края на 2019 г. по данни на комисията за финансов надзор, нарастването на дяловете по партидите на хората е около 7-8%. Сега, за първото тримесечие, спадът е около …