Изненада преди ваканцията на парламента: „Обединените патриоти” бойкотират кворума, отвън протестират

Новини
3

Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът), Флагман

Последният пленарен ден на парламента преди ваканцията започна изненадващо с бойкот на „Обединените патриоти” (ОП).

Депутатите първоначално не успяха да съберат кворум, тъй като представителите на ОП демонстративно напуснаха залата преди регистрацията.

„Флагман” научи, че причина за бойкота им е орязаният законопроект за промени в Закона за вероизповеданията. Вчера започна гласуването му на второ четене, а днес той трябва да бъде приключен.

Едновременно пред Народното събрание се провежда протест именно срещу промените в закона. Той е организиран от протестантски църкви. 

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов междувременно влезе в стаята на ОП, за да преговаря с тях. 
Въпреки това те отново не влязоха да се регистрират в залата и при втория опит. Кворум все пак беше събран благодарение на мобилизацията на депутатите от ГЕРБ.
От „БСП за България“ също бойкотираха.
Кворумът беше събран със съдействието на ДПС и „Воля“. 

loading...

Аха, с нашите данъци ще плащаме заплати на ходжи, попове и равини и де що обявили се за религиозни водачи.

Аз съматеист, уважавам вярванията на хората и неумението да виждат същността на религиите, но не сам съгласен с данъците ми да се издържат каквито и да са религиозни паразити.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Девите да бъдат по-инициативни, време за изгодни сделки за Рибите

lamqta.com Овен Каквато и тежест да лежи на раменете Ви в последно време, днес ще го усетите как олеква. Около Вас витае жизнерадостна енергия, която ще разсее всички Ваши грижи. Веднага след като си дадете сметка, че в дадения момент може да поемате върху себе си само толкова, колкото сами …

Новини
Редица държави налагат карантина и ограничения за българите

Причината е в ръста на регистрираните случаи на коронавирус у нас Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на случаите на заразени с COVID-19 у нас, предаде БГНЕС. От началото на месеца в страната всеки ден се регистрират над сто случаи на коронавирус. Именно поради тази причина редица …

Новини
Засилен контрол на „Промахон“ е само една от обявените мерки срещу коронавируса в Гърция

Ясни са част от решенията от днешното съвещание между премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, главния епидемиолог и заместник-министъра за гражданска защита относно мерките за коронавируса. Това са зелена светлина за директни полети от Великобритания и Швеция, интензивен контрол на граничния пункт Промахон и във вътрешността на страната, искане за забрана …