fbpx

Измерете кръвното си налягане без апарат. Лесно и бързо!

На първо място трябва да знаете, че е трудно да се измери кръвно налягане без апарат, но е възможно. Можете да го направите сами, без използването на каквито и да било механични или електрически уреди и други устройства, пише zdrave.to.

Трябват ви само основни познания за процесите, които протичат в човешкия организъм, които получава всеки ученик в училището. Ако се случи, че не си спомняте, тогава ще запълним тази празнина.

Как да измерите налягането

Опитайте се да не вярвате популярните в интернет твърдения, които се разпространяват с невероятна скорост само за да увеличат броя на наивните читатели. Например в интернет има информация за това как да измервате налягането с помощта на лост и махало.

Този метод е доста съмнителен и неточен, в научните среди той се критикува и лекарите не му вярват. А да станете заложник на заблудата, може да бъде и опасно.

Начинът се твърди, че е популярен. Неговите разпространители очакват, че това ще вдъхне увереност в читателя.

Хората не се смятат за глупави. Но дори и лекарите са хора. Основното правило на медицината: не прави нищо лошо. Ето защо експертите си поставят за цел да предадат информация на потенциален пациент за работата на тялото му, за да предотвратят възможни заболявания. Да се ​​информирате, значи да се спасите.

Сърцето ни е един вид уникален жив инструмент. А сърдечният пулс е основният индикатор за неговата работа. По този начин броят на ударите е най-старият, най-надежден и адекватен начин да се знае какво е кръвното налягане.

КАК СЕ ИЗМЕРВА ПУЛСЪТ?

Усетете радиалната артерия в основата на палеца на китката. Сложете върху нея пръст.

Усетете пулсиращото движение. В рамките на 30 секунди, бройте ударите.

Умножете цифрата по две и ще получите броя на ударите в минута.

Да разчетем получените резултати. Ако вашите стойности са в диапазона от 60 до 80, налягането е нормално. Сърдечният пулс е по-малко от 60 удара в минута, това показва понижено налягане или хипотония, повече от 90 удара в минута – увеличение или хипертония.

Сърдечният пулс може да варира според възрастта. Това се дължи на промени в тялото: естественото му износване и отслабване на еластичността на кръвоносните съдове.

За определяне на личните ви стандарти ще ви помогне на тази таблица:

СЪВЕТ

За да започнете да отчитате сърдечния ритъм, първо се насладете в удобна поза. Дайте на тялото няколко минути почивка, ако преди това сте извършвали сложни физически действия. Успокойте се, помислете за нещо хубаво и приятно. Това е важно, за да получите най-точните резултати.

И най-важното е да наблюдавате здравето си. След като сте забелязали неразположение, обърнете се към лекар, който ще ви помогне да нормализирате кръвното налягане и да постигнете здравословен начин на живот . Здравето е вашата основно богатство и задача!

Благодаря Ви,за полезната информация !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!