fbpx

Измерете кръвното си налягане без апарат. Лесно и бързо!

На първо място трябва да знаете, че е трудно да се измери кръвно налягане без апарат, но е възможно. Можете да го направите сами, без използването на каквито и да било механични или електрически уреди и други устройства, пише zdrave.to.

Трябват ви само основни познания за процесите, които протичат в човешкия организъм, които получава всеки ученик в училището. Ако се случи, че не си спомняте, тогава ще запълним тази празнина.

Как да измерите налягането

външна реклама

Опитайте се да не вярвате популярните в интернет твърдения, които се разпространяват с невероятна скорост само за да увеличат броя на наивните читатели. Например в интернет има информация за това как да измервате налягането с помощта на лост и махало.

Този метод е доста съмнителен и неточен, в научните среди той се критикува и лекарите не му вярват. А да станете заложник на заблудата, може да бъде и опасно.

Начинът се твърди, че е популярен. Неговите разпространители очакват, че това ще вдъхне увереност в читателя.

Хората не се смятат за глупави. Но дори и лекарите са хора. Основното правило на медицината: не прави нищо лошо. Ето защо експертите си поставят за цел да предадат информация на потенциален пациент за работата на тялото му, за да предотвратят възможни заболявания. Да се ​​информирате, значи да се спасите.

Сърцето ни е един вид уникален жив инструмент. А сърдечният пулс е основният индикатор за неговата работа. По този начин броят на ударите е най-старият, най-надежден и адекватен начин да се знае какво е кръвното налягане.

КАК СЕ ИЗМЕРВА ПУЛСЪТ?

Усетете радиалната артерия в основата на палеца на китката. Сложете върху нея пръст.

Усетете пулсиращото движение. В рамките на 30 секунди, бройте ударите.

Умножете цифрата по две и ще получите броя на ударите в минута.

Да разчетем получените резултати. Ако вашите стойности са в диапазона от 60 до 80, налягането е нормално. Сърдечният пулс е по-малко от 60 удара в минута, това показва понижено налягане или хипотония, повече от 90 удара в минута – увеличение или хипертония.

Сърдечният пулс може да варира според възрастта. Това се дължи на промени в тялото: естественото му износване и отслабване на еластичността на кръвоносните съдове.

За определяне на личните ви стандарти ще ви помогне на тази таблица:

СЪВЕТ

За да започнете да отчитате сърдечния ритъм, първо се насладете в удобна поза. Дайте на тялото няколко минути почивка, ако преди това сте извършвали сложни физически действия. Успокойте се, помислете за нещо хубаво и приятно. Това е важно, за да получите най-точните резултати.

И най-важното е да наблюдавате здравето си. След като сте забелязали неразположение, обърнете се към лекар, който ще ви помогне да нормализирате кръвното налягане и да постигнете здравословен начин на живот . Здравето е вашата основно богатство и задача!

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Силата на духа: Млад татко оцеля след цяла година на апаратно дишане

Снимки: Фейсбук, Hayley Watts Баща, който беше описан като „един от най-болните досега“ пациенти с вируса в лондонската болница чак сега започна да диша без апарат, повече от година след като хвана вируса. 40-годишният Андрю Уотс от Бексли беше с един най-дългите престои на пациенти, които лекарите някога са виждали, …

Незабавни статии
Две сестри купиха къща и я направиха кръчма, но ужасът настъпи малко след това

Изображение гугъл мапс Лятото на миналата година две сестри от Морпет, Англия, купуват къща, в която правят питейно заведение. Още в началото собственичките и персонала изпадат в ужас от необяснимите събития, които се случват там. външна реклама Не само зловещите звуци нощем, които чуват сестрите, тъй като спят в апартамент …

Незабавни статии
Сашо Кадиев с шокиращи разкрития за ниските заплати на колегите си

кадри bTV, YouTube/The Jonathan Ross Show Сашо Кадиев направи шокиращи разкрития за ниските заплати на колегите си в Народния театър. Водещият на „Преди обед“ по bTV Александър Кадиев направи отрицателен коментар по повод очакването световната звезда Джон Малкович да режисира своя постановка в Народния театър „Иван Вазов“ през 2024 година. …