fbpx

Идват хубави летни дни

Синоптичната комисия заседава под вещото ръководство на специалния ни гост – професор Георги Рачев – климатолог.

Тъй като Райчев е изпратен на експедиция в южна посока, проф. Рачев го замества и заедно оформяме средносрочната прогноза за следващите десетина дни, съобщава darikradio.bg.

От събота, но най-вече от неделя до следващата сряда, времето над страната ще е типично лятно, с повишаващи се дневни температури, които във вторник и сряда ще достигнат, на места, до 35, 36 градуса.

Вероятността за валежи, в този период, ще е изключително малка, ще имаме много слънце и ще бъде подходящо, както за почивка на море, така и за почивка на планина.

След сряда, следващата седмица, от север, северозапад, сочат моделите, ще имаме ново нахлуване на по-хладен въздух и това ще доведе до прекъсване на типично лятната серия, ще има условия за гръмотевични бури.

Този характер на времето, най-вероятно, ще се запази от средата до края на следващата седмица, а в перспектива отново ще има период на стабилизация и много слънце с типично летни, юлски температури.

След десети юли ще се увеличи вероятността за нови валежи.

Синоптичната комисия, със специален гост проф. Рачев, коментира характера на летата в последните години, затоплянето на климата, но всички изказаха мнението, че настоящият климат на Земята, независимо от затоплянето, което се измерва е много благоприятен за човешката цивилизация.

Проф. Рачев посочи, подкрепен и от други членове на Синоптичната комисия, че не ни очакват никакви сериозни климатични проблеми, още по-малко климатични катастрофи и бедствия и подчерта, че медиите имат своята роля в създаването на психоза по отношение на климата и бъдещето на планетата.

Синоптичната комисия и проф. Рачев се разбраха за едно ново съвместно заседание, на което да се дискутират климатичните промени, причините и резултатите от тях.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

Блиц Новини
Стефани останала неразбрана в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Отдавна зрителите на Хелс китчън очакваха сладкарката Стефани да напусне предаването. Непрекъснатите скандали, които заформяше с кой ли не от участниците натоварваха и изместваха фокуса от готвенето. Тя влезе с големи претенции за професионалист и бе сигурна, че ще грабне голямата награда. Дотолкова дотегнаха с крясъци, че …

Блиц Новини
Силно земетресение паникьоса съседна Турция

Съседна Турция стои на тръни при всяко разлюляване на земята. Споменът за опостушителното земетресение, в което загинаха хиляди хора е все още много пресен. За земетресение с магнитуд 4,7 съобщиха от района на град Токат, Северна Турция. Трусът е предизвикал силна паника сред населението. Хората са прекарали нощта навън.   …

error: Content is protected !!