Идват хубави летни дни

Новини

Синоптичната комисия заседава под вещото ръководство на специалния ни гост – професор Георги Рачев – климатолог.

Тъй като Райчев е изпратен на експедиция в южна посока, проф. Рачев го замества и заедно оформяме средносрочната прогноза за следващите десетина дни, съобщава darikradio.bg.

От събота, но най-вече от неделя до следващата сряда, времето над страната ще е типично лятно, с повишаващи се дневни температури, които във вторник и сряда ще достигнат, на места, до 35, 36 градуса.

Вероятността за валежи, в този период, ще е изключително малка, ще имаме много слънце и ще бъде подходящо, както за почивка на море, така и за почивка на планина.

След сряда, следващата седмица, от север, северозапад, сочат моделите, ще имаме ново нахлуване на по-хладен въздух и това ще доведе до прекъсване на типично лятната серия, ще има условия за гръмотевични бури.

Този характер на времето, най-вероятно, ще се запази от средата до края на следващата седмица, а в перспектива отново ще има период на стабилизация и много слънце с типично летни, юлски температури.

След десети юли ще се увеличи вероятността за нови валежи.

Синоптичната комисия, със специален гост проф. Рачев, коментира характера на летата в последните години, затоплянето на климата, но всички изказаха мнението, че настоящият климат на Земята, независимо от затоплянето, което се измерва е много благоприятен за човешката цивилизация.

Проф. Рачев посочи, подкрепен и от други членове на Синоптичната комисия, че не ни очакват никакви сериозни климатични проблеми, още по-малко климатични катастрофи и бедствия и подчерта, че медиите имат своята роля в създаването на психоза по отношение на климата и бъдещето на планетата.

Синоптичната комисия и проф. Рачев се разбраха за едно ново съвместно заседание, на което да се дискутират климатичните промени, причините и резултатите от тях.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
И Румъния може да се върне в надпреварата за завода на „Фолксваген“

Румъния може да се върне в надпреварата за новия завод на германската група „Фолксваген“ (Volkswagen). Това съобщи ръководителят на Румънската асоциация на автомобилните производители (ACAROM) Габриел Сико. „Турция рискува икономически санкции за военната си намеса срещу кюрдите в Сирия. Но страната трябва да се придвижи бързо, за да хване възможността. …

Новини
Учени отгледаха домати на марсианска и лунна почва

Учени от Университета във Вагенинген в Холандия са засадили проби от моделната почва на Марс и Луната с различни култури и са успели да получат реколта. От това следва, че на Марс и Луната ще може да се отглежда не само храна, но и да се получават жизнеспособни семена. Това …

Новини
Директорът на „Deutsche Welle“: Случаят БНР показва какво става, когато политика и журналистика се смесят

„Чухме за скандала в БНР. Това е класически пример, че когато се смесят ролите на журналисти и политици, няма достатъчно добро разделение.“ Това коментира по време на лекция пред студенти генералният директор на „Deutsche Welle“ Петер Лимбург, предаде БГНЕС. „Оттам-нататък на кого му е хрумнала „прекрасната идея“ да уволнява дамата …