Идват хубави летни дни

Новини

Синоптичната комисия заседава под вещото ръководство на специалния ни гост – професор Георги Рачев – климатолог.

Тъй като Райчев е изпратен на експедиция в южна посока, проф. Рачев го замества и заедно оформяме средносрочната прогноза за следващите десетина дни, съобщава darikradio.bg.

От събота, но най-вече от неделя до следващата сряда, времето над страната ще е типично лятно, с повишаващи се дневни температури, които във вторник и сряда ще достигнат, на места, до 35, 36 градуса.

Вероятността за валежи, в този период, ще е изключително малка, ще имаме много слънце и ще бъде подходящо, както за почивка на море, така и за почивка на планина.

След сряда, следващата седмица, от север, северозапад, сочат моделите, ще имаме ново нахлуване на по-хладен въздух и това ще доведе до прекъсване на типично лятната серия, ще има условия за гръмотевични бури.

Този характер на времето, най-вероятно, ще се запази от средата до края на следващата седмица, а в перспектива отново ще има период на стабилизация и много слънце с типично летни, юлски температури.

След десети юли ще се увеличи вероятността за нови валежи.

Синоптичната комисия, със специален гост проф. Рачев, коментира характера на летата в последните години, затоплянето на климата, но всички изказаха мнението, че настоящият климат на Земята, независимо от затоплянето, което се измерва е много благоприятен за човешката цивилизация.

Проф. Рачев посочи, подкрепен и от други членове на Синоптичната комисия, че не ни очакват никакви сериозни климатични проблеми, още по-малко климатични катастрофи и бедствия и подчерта, че медиите имат своята роля в създаването на психоза по отношение на климата и бъдещето на планетата.

Синоптичната комисия и проф. Рачев се разбраха за едно ново съвместно заседание, на което да се дискутират климатичните промени, причините и резултатите от тях.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Проф. Костов: Епидемията от коранавирус у нас затихва

„Епидемията у нас затихва. Това се вижда ясно от репродуктивното число на коронавируса, така и от данните на щаба“. Това заяви проф. Коста Костов, специалист по белодробни болести, в „Още от деня“ по БНТ. “В Европа нещата вървят по-добре, отколкото преди месец. Надяваме се, че с мерките, които вземаме – …

Новини
Хороскоп за 2 юни: Активен ден за Лъв, Стрелците да се запасят с търпение

lamqta.com Овен Днес можете не само приятно да прекарате времето, но и да постигнете значителни промени в личния си живот, които ще бъдат с положителен знак. Наистина, за това ще са нужни търпение и предпазливост, но за щастие тези чувства в момента не са Ви чужди. Вие сте малко по-сериозни …

Новини
Маските в ресторантите ще са задължителни само за персонала

Предпазните маски няма да са задължителни за клиентите на ресторантите и кафенетата, чиито закрити части имат право да работят от днес. Това се разбира от указания на здравния министър към заведенията за хранене и развлечения, публикувани днес на сайта на ведомството, пише Дневник. В заведенията личните предпазни средства – маски, …