Иван Костов: Когато бях премиер, направих много по-силна България

Новини
15

‘В Европа няма национализъм. Тодор Живков също не е патриот, а комунистически диктатор. Не може човек, който е искал да прави България 16-та република на СССР, да се нарича националист. Това каза в телевизионно интервю бившият премиер Иван Костов, съобщава www.banker.bg.

„Имах съмнение, че първото СДС е избрано от БКП за опонент. Знаеше се за много хора, че не изглеждат „достоверни“, допълни той и отрече да е бил сътрудник на Иван Илиев, главен икономически експерт на Тодор Живков. Според него, това че управляващите не са “слушали“ Иван Илиев, довело до фалита на страната през 1990 г.

“Ако политиката на БКП беше много по-зряла, нямаше да се стигне до двете тежки катастрофи и щяхме да последваме сценария на Словакия и Полша. През първата половина на 80-те година България трудно започна да взима кредити, за да покрива външния си дълг. Иван Илиев и много други икономисти виждаха назряващата финансова криза“, коментира Костов.

Бившият премиер сподели, че никога не е бил привърженик на идеята за преустройство по времето на социализма, а за радикални промени. Той припомни как бил на мнение, БКП не може да направи перестройката и че винаги е бил за демократизация в политическото общество. Като основна причина за повечето български проблеми Костов назова слабите държавни институции. Той даде за пример западните силни държави,чийто успех произтича от финансовите им и икономически ангажименти.

“Когато бях премиер, направих много по-силна България, отколкото това, което заварих през 1997 г.“, допълни бившият председател на СДС и изтъкна, че по времето, когато той бил премиер, в редиците не десницата имало много повече привърженици на демократичните реформи в сравнение с тези, които “дърпали партията надолу“.

loading...

Трябва да му се конфискува всичко и пенсията .След това в белене да си вади хляба и да мисли какво и как е съсипал!?!

Бог няма да те забрави дето направи така с България и пенсионеритр

Дали спи спокойно,след като нанесе смъртоносен удар върху пенсионерите,разграби предприятията,създаде олигархията и унищожи СДС? Ликвидатор във всички свои действия!Бог да го съди!

Изчезвай ,че не мога да те гледам ,защото ти поведе ,,хорото,, ,че и книга си написал за ,,героичните си подвизи,, ! Чакайте възмездието ! То идеееее ……….

Нямам думи за злия „гений“ на прехода със „Сапио“, „ликвидационните съвети“ ,Болници – Търговски дружества и безогледната приватизация…, но имам факти лично към вас и 39- те „гладуващи“ не подписали Новата Конституция? !

Винаги го споменавам на щерките защото женаму е стара, Бог забавя но не ЗАБРАВЯ ,,,,

15 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Трифонов: Моите песни от 1996 година са актуални и днес

„Нещо много, много, много важно на вашето внимание. В петък вечер, в края на работния ден, шефката на Бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова вкарва поправка в Закона за БНБ. Вкарва я чрез любимия герберски похват – преходни и заключителни разпоредби. Пояснявам: Чрез преходни и заключителни разпоредби по някой закон …

Новини
Еколог: Няма да има комари през лятото, ако не завали сняг, за да могат да се размножат

Ако през зимата не вали сняг, през лятото реколтата ще е слаба и няма да има комари и други насекоми, важни за хранителната верига, съобщи „Лента“. Предупреждението отправи Кимо Сааринен, директор на института на Южна Карелия по алергии и околна среда, предава БТА. Комарите се размножават в среда, образувана от …

Новини
Прилики и разлики между настинка и грип – сравнителна таблица

Грип, остра респираторна вирусна инфекция и настинка. Какво общо имат тези понятия и как да ги различаваме правилно? Симптомите на грипа са причина да се обадите на лекар, защото това заболяване е опасно заради усложненията си. Настинките обикновено протичат по-леко и често дори не изискват употребата на лекарства, пише nauka.offnews.bg. …