Иван Костов: Когато бях премиер, направих много по-силна България

Новини
15

‘В Европа няма национализъм. Тодор Живков също не е патриот, а комунистически диктатор. Не може човек, който е искал да прави България 16-та република на СССР, да се нарича националист. Това каза в телевизионно интервю бившият премиер Иван Костов, съобщава www.banker.bg.

„Имах съмнение, че първото СДС е избрано от БКП за опонент. Знаеше се за много хора, че не изглеждат „достоверни“, допълни той и отрече да е бил сътрудник на Иван Илиев, главен икономически експерт на Тодор Живков. Според него, това че управляващите не са “слушали“ Иван Илиев, довело до фалита на страната през 1990 г.

“Ако политиката на БКП беше много по-зряла, нямаше да се стигне до двете тежки катастрофи и щяхме да последваме сценария на Словакия и Полша. През първата половина на 80-те година България трудно започна да взима кредити, за да покрива външния си дълг. Иван Илиев и много други икономисти виждаха назряващата финансова криза“, коментира Костов.

Бившият премиер сподели, че никога не е бил привърженик на идеята за преустройство по времето на социализма, а за радикални промени. Той припомни как бил на мнение, БКП не може да направи перестройката и че винаги е бил за демократизация в политическото общество. Като основна причина за повечето български проблеми Костов назова слабите държавни институции. Той даде за пример западните силни държави,чийто успех произтича от финансовите им и икономически ангажименти.

“Когато бях премиер, направих много по-силна България, отколкото това, което заварих през 1997 г.“, допълни бившият председател на СДС и изтъкна, че по времето, когато той бил премиер, в редиците не десницата имало много повече привърженици на демократичните реформи в сравнение с тези, които “дърпали партията надолу“.

Трябва да му се конфискува всичко и пенсията .След това в белене да си вади хляба и да мисли какво и как е съсипал!?!

Бог няма да те забрави дето направи така с България и пенсионеритр

Дали спи спокойно,след като нанесе смъртоносен удар върху пенсионерите,разграби предприятията,създаде олигархията и унищожи СДС? Ликвидатор във всички свои действия!Бог да го съди!

Изчезвай ,че не мога да те гледам ,защото ти поведе ,,хорото,, ,че и книга си написал за ,,героичните си подвизи,, ! Чакайте възмездието ! То идеееее ……….

Нямам думи за злия „гений“ на прехода със „Сапио“, „ликвидационните съвети“ ,Болници – Търговски дружества и безогледната приватизация…, но имам факти лично към вас и 39- те „гладуващи“ не подписали Новата Конституция? !

Винаги го споменавам на щерките защото женаму е стара, Бог забавя но не ЗАБРАВЯ ,,,,

15 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Цар Киро продава сарая си в центъра на Пловдив! Вижте го отвътре

Невзрачната сграда на пъпа на Пловдив, която стана известна покрай собственика си – Кирил Рашков, се продава, научи TrafficNews. Всъщност фасадата на сградата лъже и крие от очите на пешеходците палат от червен гранит, сив гранит и оникс. Одаята на последния етаж пък съхранява „царските“ престоли на Цар Киро и …

Новини
Meteo Balkans: До +40 градуса в някои райони в пика на горещата вълна

Високи температури и малко валежи в България от следващата седмица! До +40 градуса очакваме в някой райони, когато ще бъде пикът на горещата вълна, която в момента тормози жителите на Франция, Германия, Испания и вдигна температурите до рекордните +41 за Франкфурт, Германия! Горещата вълна ще отслабне съвсем леко докато достигне …

Новини
Рибари алармират: Морето се разбушува, големи приливни вълни достигат до брега в Бургаско!

Духа много силен северен вятър и вдига голяма приливна вълна. Нивото в канала до хижите, откъдето пускаме лодките си за риболов, се е покачило с половин метър. Времето е опасно за малки плавателни съдове. За това предупредиха рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас. Силен вятър накара морето да се …

Inline
Inline