fbpx

Зимата е тук! Дежурният синоптик Красимир Стоев съобщи за сняг и студ в 6 области

Днес в Северна България и високите полета ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. В по-голямата част от Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще духа умерен, в Източна България силен до бурен север-североизточен вятър и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите ще са с обратен дневен ход. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Красимир Стоев в сайта на НИМХ, предаде Блиц.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за ноември – от север бързо ще се повишава.

Сутринта температури ще са минус 2 – 0° в Северна България до 4-8° в Южна България, а към 14 часа: минус 4 – минус 2° в Северна България и по високите полета, 2-4° в Горнотракийската низина. През нощта срещу четвъртък снеговалежите ще продължат, значителни ще са в Южна България и там ще се образува снежна покривка с изключение на крайните югозападни райони. В Северна България снеговалежите ще отслабнат .

Над планините ще е облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудява и на 1200 метра максималната температура ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието ще духа силен и бурен северен вятър. Ще има валежи, като по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат от минус 2 – 0° по северното крайбрежие до 6-8° по южното. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

На 28.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:34 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителност на деня 09:21 часа.

На 28.11.2018 луната ще изгрее в 22:32 часа и ще залезе в 12:18 часа. Осветеност на диска в 0h UT 72 %. Фаза на луната: последна четвърт.

За 28 ноември е в сила оранжев и жълт код за обилни валежи от дъжд и сняг, а на места и за бурен вятър, сочи справка на сайта на НИМХ-БАН.

За 6 области на Североизточна и Източна България е в сила оранжев код за сняг, поледици и бурен вятър. Предупреждението е за: Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна и Бургас.

В Източна България, Добруджа и Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.

За останалите области на страната е обявен жълт код. За 7 области на страната предупреждението е заради очаквани валежи от сняг: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Перник, София-град и Област София.

За 10 области жълтият код е обявен заради очаквани валежи от дъжд и сняг. Това са: Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен и Ямбол.

За областите Ловеч, Габрово, В. Търново, Русе и Силистра жълтият код е за сняг и бурен вятър.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!