fbpx

За първи път: САЩ започнаха да ни доставят втечнен газ

За първи път американски танкер е доставил втечнен газ от САЩ за България. Горивото е пристигнало на терминал в Гърция, съобщи енергийният министър Теменужка Петкова, предаде OFFNews.

Тя посочи, че доставката е на конкурентни цени и че е важна крачка в либерализацията на пазара. Става дума за 90  милиона кубични метра газ.

Правителството работи целенасочено за либерализация на пазара, добави Петкова.

Предстои и втора доставка на американски втечнен газ, която е 59 милиона кубични метра.

Това е знакова новина за българската енергетика. Американците са заявили инвеститорски интерес и искат да ни доставят 500 милиона кубични метра природен газ за пет години, обяви енергийният министър.

Изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов обясни, че разтоварването на кораба с първата доставка американски газ започва от утре – 1 юни 2019 г.

5 милиона кубични метра дневно могат да влязат в България. Според него това ще осигури по-добри цени и условия за българските потребители. Амбицията на страната ни е синьото гориво да се търгува на газовата борса от октомври.

Очаква се сделката с американската суровина да помогне за намаляване на цената на газа за третото тримесечие.

Да не е само временно да ни омотаят конците
После да ни гледат сейра!!!!!!……

А ти как смяташ .Старите хора казват -ОТ МЕЧКА МЕД НЕ ИСКАМ.

Да, а ма не ! Този газ го взимат гърците, дават го на руснаците и те ни го доставят, такива са правилата и така го обясниха по телевизията .

И пак излиза по-евтино, през американци,гърци,руснаци до българи ? Тцъ, тцъ, тцъ…

Нито мед от Янките, нито жило! Поредната зарибявка. Пусни питомното и после гони дивото!

Безплатен обяд нямс. Както руснаците, така и американците ще ни одерат. Като нямаме газ ще плащаме цената която ни кажат.

Покажи цените на двете доставки до краен потрибетел. Докато не видим офицалните цени на двата доставчика си като ИИ ОТ ДЕКВР САМО ЛЪЖИ.

Тоя „познавач“ на материята – защо не се лигитимира, както подсказва кавалерския подход , или защото е човек на Рум. Овч!? Всичиките които не обичат Америка- те мразяти България! Руски подлоги !

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!