fbpx

За първи път: САЩ започнаха да ни доставят втечнен газ

реклама

За първи път американски танкер е доставил втечнен газ от САЩ за България. Горивото е пристигнало на терминал в Гърция, съобщи енергийният министър Теменужка Петкова, предаде OFFNews.

Тя посочи, че доставката е на конкурентни цени и че е важна крачка в либерализацията на пазара. Става дума за 90  милиона кубични метра газ.

Правителството работи целенасочено за либерализация на пазара, добави Петкова.

Предстои и втора доставка на американски втечнен газ, която е 59 милиона кубични метра.

Това е знакова новина за българската енергетика. Американците са заявили инвеститорски интерес и искат да ни доставят 500 милиона кубични метра природен газ за пет години, обяви енергийният министър.

Изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов обясни, че разтоварването на кораба с първата доставка американски газ започва от утре – 1 юни 2019 г.

5 милиона кубични метра дневно могат да влязат в България. Според него това ще осигури по-добри цени и условия за българските потребители. Амбицията на страната ни е синьото гориво да се търгува на газовата борса от октомври.

Очаква се сделката с американската суровина да помогне за намаляване на цената на газа за третото тримесечие.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

Да не е само временно да ни омотаят конците
После да ни гледат сейра!!!!!!……

Нито мед от Янките, нито жило! Поредната зарибявка. Пусни питомното и после гони дивото!

А ти как смяташ .Старите хора казват -ОТ МЕЧКА МЕД НЕ ИСКАМ.

Да, а ма не ! Този газ го взимат гърците, дават го на руснаците и те ни го доставят, такива са правилата и така го обясниха по телевизията .

И пак излиза по-евтино, през американци,гърци,руснаци до българи ? Тцъ, тцъ, тцъ…

Безплатен обяд нямс. Както руснаците, така и американците ще ни одерат. Като нямаме газ ще плащаме цената която ни кажат.

Покажи цените на двете доставки до краен потрибетел. Докато не видим офицалните цени на двата доставчика си като ИИ ОТ ДЕКВР САМО ЛЪЖИ.

Тоя „познавач“ на материята – защо не се лигитимира, както подсказва кавалерския подход , или защото е човек на Рум. Овч!? Всичиките които не обичат Америка- те мразяти България! Руски подлоги !

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Първан Симеонов: Радев проби схемата, оттам идва драмата между тях

реклама Снимка профил ФБ „Излишно е да казвам, че дори опозиционерите в България звънят на Борисов по телефона, за да съгласуват с него дали и какво да правят. Румен Радев е едно от малкото, да не кажа единственото, изключение от всичко това. Той проби схемата, проби тази система. От там …

Новини
Доц. д-р Нина Янчева: Да се ваксинират с приоритет хората над 60 г.

реклама Снимка pixabay Всички одобрени ваксини предпазват от тежко протичане на инфекцията, от хоспитализация. Тя разясни основните разлики между векторните и РНК ваксините. И при други пандемии от вируси, които се продават по въздушно-капков път се наблюдава вълнообразно протичане, обясни пред БНТ доц. д-р Нина Янчева, ръководител на отделението по …

Новини
Стартира кандидатстването на студенти за лятна заетост в Германия

реклама Снимка pixabay Предложенията за работа са в сферата на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници), фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и германските пощи, пише Офнюз. Агенцията по заетостта стартира тазгодишния прием на документи …