За половин година: 2,5 млн. чужденци са почивали в България

Новини

България става все по-атрактивна за чуждестранните туристи. От началото на годината досега близо 2,5 млн. чужденци са почивали у нас.

Ако през 2014-та са ни посетили 7 млн. чужденци, то през миналата година са били 9 млн., което прави ръст от 21% за 3 години, съобщава bTV.

За последните пет месеца най-много туристи са дошли от съседните държави – Румъния, Гърция и Турция. Атрактивни сме и за германците, англичаните и французите, където също се забелязва значителен ръст на посещенията.

Анна Симова е гид в безплатен пешеходен тур на столицата от 4 години. Много от туристите идват в София без големи очаквания, с полетите на нискотарифните авиокомпании.

На чужденците все повече разчитат и заведенията в центъра.

Министерството на туризма обяснява наплива с това, че България вече е дестинация „четири сезона“. „Летният туризъм все още е първа дестинация. След това зимен туризъм, развива се и културно-историческия туризъм”, посочи Лиляна Арсова от министерството на туризма.

През последните години набират скорост още СПА-туризмът и винено-кулинарните обиколки.

В момента, заедно с останалите страни съседки, се разработва и т.н. Балкански маршрут, който да привлича туристите целогодишно.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 5 юни: Близнаците да се пазят от грешки, време за отдих за Козирог

lamqta.com Овен Време е да разпуснете и да си отпочинете, но, разбира се, не сами! Вселената Ви приканя да прекарате времето с този, с който просто умирате от желание да бъдете. И вместо да се мъкнете по улиците, заведете го в своето гнезденце, отпуснете се и се насладете на хубавата …

Новини
КЕВР: Парното ще поевтинее средно с 14% в сравнение с преди година

Шефът на КЕВР Иван Иванов заяви, че цената на парното и топлата вода ще намалее средно с 14% от 1 юли в сравнение с 1 юли 2019 г. За София намалението ще е с 15%, предаде dnes.bg. „Хората трябва да бъдат спокойни“, подчерта той и допълни, че паниката била предизвикана …

Новини
Силен вятър носи до часове „жълт“ код, жега и прах от Северна Африка

През следващото денонощие със слаб до умерен, в Източна България и северно от планините с умерен до силен вятър от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево, но от запад облачността, средна и …