fbpx

Защо „Фолксваген“ произвежда колбаси по тайна рецепта

Знаете ли, че през последните десет години компанията Фолксваген е продала повече колбаси, отколкото коли?  Заводът на германската компания във Волфсбург произвежда вурстове от 46 години насам, а самите те присъстват и в каталога с резервни части под номера „199 398 500 A.“ И през по-голямата част от това десетилетие VW е продала повече колбаси, отколкото автомобили с тази марка, пише The Wall Street Journal, цитирана от money.bg.

Вурстовете се продават в 11 страни, но САЩ не е сред тях и „това е нечестно“, казва 61-годишният Майк Вилт. В страната колбасът има почти митична репутация.

Проблемът е регулаторен: VW не е в списъка на компаниите, на които им е позволено да внасят свински продукти в Щатите. Позволени са до около 20 кг. за лична употреба. Но цената при внос е висока – около 300 долара за половин килограм.

Рецептата, по която VW произвежда колбаси от 1973 г., е тайна. Но е ясно, че съдържа 37,5% говеждо месо, 44% свинско, 18,5% подправки и „други съставки“.

„Това е Bentley на колбасите“, казва Франк Ло Прести, който е бил директор на подразделението, произвеждащо вурстовете, през почти целия си живот. Под него са работили 30 души, които започват работа всеки ден в 6 часа сутринта. Самите колбаси могат да бъдат намерени в супермаркетите и дилърствата на компанията в Германия за около €10. През 2018 г. VW е продала 6,5 милиона от тях. И 6,2 милиона автомобила.

Волфсбург се занимава с производството на месни продукти още от 40-те години на миналия век, когато е притежавала свинеферма, с която е изхранвала служителите. Компанията вече не притежава такава, но използва месо от местни ферми.

Едва няколко души във VW знаят точната рецепта – и засега никой не е успял да я познае, казва говорител на компанията.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!