fbpx

Защо се отказа да бъде политик? Светлозар Лазаров се разкри в телевизионното студио

Доскорошният член на „Атака“ Светлозар Лазаров обясни в ефира на БТВ  защо е напуснал партията и дали ще заеме поста Главен секретар на МВР, за който е спряган.

„Не са ме канили, няма такава тема, нямам и такива амбиции да ставам Главен секретар на МВР. На 1 октомври съм се разграничил и съм казал цялата си визия. Да, напуснах партия „Атака“. Благодаря на г-н Сидеров, че ме е поканил в политиката, на колегите, с които се разбирам перфектно. Имам несъгласие с определени политики на това правителство. Напуснах, защото не желая да съм съпричастен с това управление. Нормално е, когато имаш определени идеи, когато си работил в определена сфера, единственият легален начин да ги приложиш, е политиката. Аз влязох като експерт, но нашите предложения в сферата на сигурността и енергийната сигурност не бяха приети. Не беше защитен държавният интерес в преговорите с „Газпром“, цяла Европа когато преговаряше след май месец, когато трябваше да се предоговарят нещата, ние ги проспахме. Не се прие нищо, което предлагаше партията. На Волен му благодарих, стиснахме си ръцете. Той е мъдър и опитен, аз съм си тръгнал, но няма да му давам оценки и акъл“, каза Лазаров.

Бившият главеп секретар на МВР отговори на Цветан Цветанов за нападките му. „Това лице, когато ние правихме оградата, този човек ходеше и обясняваше, че това не е редно, че е полицейщина и т.н. Сега гледам, че се хвалят с тази ограда. Това не е ли абдсурдно. Второ, от този човек темата с Главния секретар не зависи нищо. Не знам защо коментира, може би по-скоро да се заяждат с мене. Има си министър, който предлага на Министерския съвет, Министерският съвет си взема решение, и президентът прави назначението. Не знам Цветанов за президент ли се има, за какъв. Министърът не е партиен член, а началникът му е премиера Борисов. В закона за МВР няма коалиционен съвет“, коменнтира Лазаров.

Той отговори на нападките и на Валери Симеонов, който каза, че Лазаров не трябва да бъде назначаван за Главен секретар, тъй като над него още тегне сянката на случая „Лясковец“.

„А колко сенки тегнат и над Валери Симеонов, но пък гледам, че е вицепремиер, а при това и с шумомер ходи. Това си е негова работа. Едно от другите неща, с които аз не съм съгласен, е съмненията за лобизъм в това управление. Казусът с Пирин, че ще свалиш едва ли не правителството, ако не се приемат исканията. При положение, че имаме становище на прокуратурата, на съда, говорим за незаконносъобразни действия на българското правителство. Извинявайте, но какво имам аз да коментирам? По казуса Лясковец – три съдебни състава са се произнесли, ако има някакви въпроси към мен на конкретни факти можем да ги кометираме, но в момента…“, категоричен бе Лазаров.

Той отрече слухомете, че ще прави проруска партия и въобще, че смята да остава в политиката. Накрая Лазаров коментира и Младен Маринов: „С него се познаваме от много години, тренирахме заедно едно време. Той ще се справи, но ако има политическа подкрепа. Тази позиция го изисква“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!