fbpx

Защо се отказа да бъде политик? Светлозар Лазаров се разкри в телевизионното студио

реклама

Доскорошният член на „Атака“ Светлозар Лазаров обясни в ефира на БТВ  защо е напуснал партията и дали ще заеме поста Главен секретар на МВР, за който е спряган.

„Не са ме канили, няма такава тема, нямам и такива амбиции да ставам Главен секретар на МВР. На 1 октомври съм се разграничил и съм казал цялата си визия. Да, напуснах партия „Атака“. Благодаря на г-н Сидеров, че ме е поканил в политиката, на колегите, с които се разбирам перфектно. Имам несъгласие с определени политики на това правителство. Напуснах, защото не желая да съм съпричастен с това управление. Нормално е, когато имаш определени идеи, когато си работил в определена сфера, единственият легален начин да ги приложиш, е политиката. Аз влязох като експерт, но нашите предложения в сферата на сигурността и енергийната сигурност не бяха приети. Не беше защитен държавният интерес в преговорите с „Газпром“, цяла Европа когато преговаряше след май месец, когато трябваше да се предоговарят нещата, ние ги проспахме. Не се прие нищо, което предлагаше партията. На Волен му благодарих, стиснахме си ръцете. Той е мъдър и опитен, аз съм си тръгнал, но няма да му давам оценки и акъл“, каза Лазаров.

Бившият главеп секретар на МВР отговори на Цветан Цветанов за нападките му. „Това лице, когато ние правихме оградата, този човек ходеше и обясняваше, че това не е редно, че е полицейщина и т.н. Сега гледам, че се хвалят с тази ограда. Това не е ли абдсурдно. Второ, от този човек темата с Главния секретар не зависи нищо. Не знам защо коментира, може би по-скоро да се заяждат с мене. Има си министър, който предлага на Министерския съвет, Министерският съвет си взема решение, и президентът прави назначението. Не знам Цветанов за президент ли се има, за какъв. Министърът не е партиен член, а началникът му е премиера Борисов. В закона за МВР няма коалиционен съвет“, коменнтира Лазаров.

Той отговори на нападките и на Валери Симеонов, който каза, че Лазаров не трябва да бъде назначаван за Главен секретар, тъй като над него още тегне сянката на случая „Лясковец“.

„А колко сенки тегнат и над Валери Симеонов, но пък гледам, че е вицепремиер, а при това и с шумомер ходи. Това си е негова работа. Едно от другите неща, с които аз не съм съгласен, е съмненията за лобизъм в това управление. Казусът с Пирин, че ще свалиш едва ли не правителството, ако не се приемат исканията. При положение, че имаме становище на прокуратурата, на съда, говорим за незаконносъобразни действия на българското правителство. Извинявайте, но какво имам аз да коментирам? По казуса Лясковец – три съдебни състава са се произнесли, ако има някакви въпроси към мен на конкретни факти можем да ги кометираме, но в момента…“, категоричен бе Лазаров.

Той отрече слухомете, че ще прави проруска партия и въобще, че смята да остава в политиката. Накрая Лазаров коментира и Младен Маринов: „С него се познаваме от много години, тренирахме заедно едно време. Той ще се справи, но ако има политическа подкрепа. Тази позиция го изисква“.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …