fbpx

Захариева: Искаме японски производител на автомобили у нас

Япония е приоритетен партньор на нашата страна, каза министър-председателят Бойко Борисов

Иска ни се да видим и повече японски инвестиции в България, каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след разговорите с министъра на външните работи на Япония Таро Коно, който пристигна на официално посещение в София по нейна покана, предава БТА.

„Разговаряхме и при премиера за чудесните възможности за японските високотехнологични компании за правене на бизнес в България. Вече има доста големи компании и много се надяваме да видим в скоро време и производител на автомобили, не само производител на авточасти от Япония в България“, каза министър Захариева, която изрази надежда и за ръст на японските туристи.

Между българския и японския народ има изключително топла връзка, приятелство и разбиране. В последните две години имаме изключително интензивен обмен и на най-високо политическо ниво, посочи Захариева, която припомни визитата на японския премиер Шиндзо Абе в България миналата година.

Япония е приоритетен партньор и традиционен приятел на нашата страна, каза министър-председателят Бойко Борисов, който също разговаря с министъра на външните работи на Япония Таро Коно, съобщава правителствената пресслужба.

Борисов е определил като положително активизирането на двустранния политически диалог на високо равнище и е предал своите искрени поздрави на премиера Шиндзо Абе.

Борисов е изразил увереност, че срещите на високо равнище ще дадат допълнителен импулс на икономическите връзки, което от своя страна е предпоставка за увеличаването на обема и обхвата на японските инвестиции, както и на броя на японските туристи в България.

Премиерът е акцентирал върху интереса на България да увеличи износа си за Япония, както и да се засилят бизнес контактите в области като информационни и комуникационни технологии и автоматизация, машиностроене, производство на автомобилни части, строителство.

Премиерът Борисов е приветствал обявената от японския министър-председател Абе инициатива за сътрудничество със Западните Балкани.

В рамките на разговора министър-председателят е обърнал внимание и на влизането в сила на споразуменията между ЕС и Япония за стратегическо и икономическо партньорство. Според премиера това ще окаже допълнително благоприятно влияние и на българо-японското сътрудничество.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

error: Content is protected !!