fbpx

Затварят легендарен плаж до 2021 г.

реклама

Снимка: pixabay

Тайландски залив, който придоби легендарен статут след излизането на холивидския филм „Плажът“, ще остане затворен за посетители до 2021 г.

Плажът Мая бей на остров Пи Пи Ле беше временно затворен през миналата година, след като местни власти обявиха, че рязкото увеличаване на броя на посетителите му е увредило сериозно околната среда, пише „Профит“.

Преди да бъде затворен, заливът беше посещаван от до 5 000 души на ден, в резултат на което по-голямата част от коралите в района бяха критично увредени.

Сега властите удължиха забраната за посещение на Мая Бей с две години, за да може природата да се възстанови.

реклама


Плажът е мястото, на което беше заснет излезлият през 2000 г. едноименен филм с участието на Леонардо ди Каприо.

Откакто заливът беше затворен през миналата година, във водите му бяха забелязани рифови акули.

Екологът Тон Тамронгнавасават заяви през януари пред BBC, че когато заливът отвори, броят на посетителите ще бъде ограничен, а лодките няма да имат право да акостират във водите му.

Местните туроператори обаче разчитат на плажа.

Ръководителят на местната туристическа асоциация Ватана Рернсамут заяви пред AFP, че би трябвало да има публични дускусии, „така че местните хора да имат поминък“.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си световно известният оперен певец Камен Чанев

реклама Снимка: operaplovdiv.bg Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал от коронавирус. Той беше приет за лечение в болницата в Стара Загора. Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера, припомня БНР. Чанев е роден през 1964 г., завършва Френската гимназия в родния си град Сливен, а след това …

Новини
Безлов: Българите искат силен лидер, а не демократично управление

реклама Кадър БТВ В доклада на центъра „Демокрацията в България – все още крехка след три десетилетия преход“, експертите представят данните от своите проучвания, че след 30 години преход 45 на сто предпочитат силен и решителен лидер. 57 на сто от запитаните са заявили, че вярват, че нищо няма да …

Новини
Калин Сърменов: Театрите са едно от най-защитените пространства

реклама Снимка профил ФБ След влизането в сила на мерките от петък, затварят и всички места, където има възможно струпване на хора като кина, галерии и музеи и се преустановява провеждането на концерти до 21 декември. Като изключение са посочени театрите, които могат да продължат да работят, стига публиката да …