Затварят детска млечна кухня заради салмонела

Новини

Детска млечна кухня няма да работи днес, 28 юни, както и на 1 юли, понеделник.

На детските ясли днес е доставена пакетирана храна, а в понеделник, 1 юли, ще останат затворени. Тогава ще стане ясно дали този срок ще се удължи или ограничението ще отпадне.

Към момента Областна агенция по безопасност на храните е взела проби от контактни повърхности, посуда и от персонала за наличие на патогенни микроорганизми. Това се налага, след като в детска ясла номер 9, днес е установен втори случай на салмонела.

Незабавно в детската ясла са влезли инспектори от РЗИ. Кметът Пламен Стоилов със своя заповед назначи комисия, която да извърши служебна проверка и да установи какви са конкретните предприети мерки.

Последната проверка на Областна агенция по безопасност на храните в Детска млечна кухня е била на 4 юни 2019 г. Подобни проверки там се правят два пъти месечно през летния период.

Очаква се резултатите от взетите днес проби да излязат най-рано в началото на следващата седмица, пише www.dunavmost.com.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Бързият влак от Варна за София дерайлира след сблъсък с автомобил

Бързият влак от Варна за София е дерайлирал след сблъсък с автомобил в Плевенско. Инцидентът е станал в 12.05 часа, след като лек автомобил е напавил опит да пресече жп прелез между гарите Левски и Пордим въпреки задействаната автоматична сигнализация, съобщиха от БДЖ, цитирани от topnovini.bg. Снимка: БДЖ При опита …

Новини
Над половината ни предприятия със загуби в кризата, 1.6% затварят завинаги

Какъв беше ефектът върху нефинансовите преприятия от предизвиканата от COVID-19 криза? Националната статистика се зае да отговори на този въпрос с второ кратко бизнес изследване, направено през месец май, резулататите от което публикува днес, пише Факти. 57.6% от анкетираните предприятия са имали намаление в приходите от продажби на стоки или …

Новини
Охраняват черешовите масиви в кюстендилско

Специализирана полицейска операция по охрана на черешовите масиви и прибирането на реколтата в кюстендилско започва на 1 юни, обяви Васил Паргов, началник на Сектор „Охранителна полиция“ в ОДМВР Кюстендил, пише topnovini.bg. В операцията първоначално ще участват служители на ОД МВР-Кюстендил и на Регионална дирекция „Гранична полиция“, а по време на …