Започна пленума на БСП! Станишев с голяма изненада за сина на Елена Йончева!

Новини

Сергей Станишев е донесъл подарък за сина на Елена Йончева. Това обяви самият той на влизане на пленъма на БСП, където трябва да стане ясно той или бившата журналистка ще водят листата на социалистите за евроизборите, пише Блиц.

Станишев държеше в ръката си фигурка на малък конник. “ Много хареса един конник и съм му обещал втори“, обясни лидерът на ПЕС.

„Въпросът не е дали Елена Йончева или Сергей Станишев ще водят листата. Правилният въпрос е – ще може ли НС да излезе след пленума обединен за водене на кампанията, която да спечели на евроизборите. При до воля, мъдрост, разум и мисъл за партията, за нашите членове, които са изразили своята воля, би трябвало да се намери решени което да позволи БСП ясно да покаже, че ние отиваме да печелим тези избори, а не да решава вътрешнопартийни въпроси.“, каза Станишев на влизане.

Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание. Заседанието е закрито за медии и е насрочено за 11.00 ч. в зала „Александър Лилов“ в централата на партията. Дневният му ред включва определяне на водач на листата на коалиция „БСП за България“ на предстоящия евровот. По първа точка Пленумът ще трябва да утвърди и броя на местата за партньори от коалиционната и гражданската квота в листата.

Процесът на номинации за изборите за Европейски парламент в БСП започна след конгреса на 26 януари 2019 г. ,когато най-висшият партиен орган прие и платформата за предстоящия вот. Очаква се цялата листа да бъде подредена в началото на месец април. На вниманието на Националния съвет се поставят годишният финансов отчет на БСП за 2018 г., отчета за изпълнение на бюджета на Националния съвет за миналата година, както и проектобюджета за настоящата година. Членовете на Пленума ще трябва да приемат и план за работата си за първото полугодие на 2019 г.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Мениджърът на Джошуа зарадва Кобрата! Задава се големия мач

Кубрат Пулев може много скоро да осъществи мечтата си и да излезе срещу Антъни Джошуа в мач за световната титла. Британецът е притежател на коланите на IBF, WBA и WBO, а българинът е претендент за първия, пише Блиц.  Джошуа ще се изправи срещу Анди Руис в Ню Йорк на 1 …

Новини
ЦИК с информация за гласоподавателите у нас и в чужбина

Централната избирателна комисия (ЦИК) информира, че в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, …

Новини
Прости, но ефикасни средства срещу изпотяване на краката

При топло време краката в затворените обувки се изпотяват и е възможно да отделят лоша миризма. Това се дължи на бактериите, които се размножават по-бързо при топлина и влага. На пазара се предлагат различни продукти за справяне с проблема, но е добре да знаете кои са по-ефикасните. Търсете стелки, които …

Inline
Inline