Започна пленума на БСП! Станишев с голяма изненада за сина на Елена Йончева!

Новини

Сергей Станишев е донесъл подарък за сина на Елена Йончева. Това обяви самият той на влизане на пленъма на БСП, където трябва да стане ясно той или бившата журналистка ще водят листата на социалистите за евроизборите, пише Блиц.

Станишев държеше в ръката си фигурка на малък конник. “ Много хареса един конник и съм му обещал втори“, обясни лидерът на ПЕС.

„Въпросът не е дали Елена Йончева или Сергей Станишев ще водят листата. Правилният въпрос е – ще може ли НС да излезе след пленума обединен за водене на кампанията, която да спечели на евроизборите. При до воля, мъдрост, разум и мисъл за партията, за нашите членове, които са изразили своята воля, би трябвало да се намери решени което да позволи БСП ясно да покаже, че ние отиваме да печелим тези избори, а не да решава вътрешнопартийни въпроси.“, каза Станишев на влизане.

Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание. Заседанието е закрито за медии и е насрочено за 11.00 ч. в зала „Александър Лилов“ в централата на партията. Дневният му ред включва определяне на водач на листата на коалиция „БСП за България“ на предстоящия евровот. По първа точка Пленумът ще трябва да утвърди и броя на местата за партньори от коалиционната и гражданската квота в листата.

Процесът на номинации за изборите за Европейски парламент в БСП започна след конгреса на 26 януари 2019 г. ,когато най-висшият партиен орган прие и платформата за предстоящия вот. Очаква се цялата листа да бъде подредена в началото на месец април. На вниманието на Националния съвет се поставят годишният финансов отчет на БСП за 2018 г., отчета за изпълнение на бюджета на Националния съвет за миналата година, както и проектобюджета за настоящата година. Членовете на Пленума ще трябва да приемат и план за работата си за първото полугодие на 2019 г.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Биволъ: И Цецка Цачева се сдобила с по-евтин апартамент от фирма „Артекс“

Източник: „Биволъ“ Фирмата „Артекс“, която е продала евтиния апартамент на Цветанов, е продала само две седмици по-късно евтин апартамент и на Цецка Цачева и сестра ѝ на цена от 670 евро на кв.м., съобщи Биволъ . Само месец преди сделката с Цачева, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда (с малко …

Новини
Стимулират варненци с до 5000 лв. за изграждане на градинки пред блоковете

Източник: Moreto.net С цел подобряване състоянието на зелените площи, Община Варна може да финансира малки проекти с до 5000 лв. за изграждане на градинки пред блоковете. Предложението е на кмета Иван Портних, внесено за обществено обсъждане от местния парламент, научи Moreto.net. Градоначалникът предлага да бъде приета нова наредба за финансово …

Новини
2
Лиляна Павлова се върна в НС като депутат

Лиляна Павлова се върна в Народното събрание като депутат от групата на ГЕРБ, след като в края на 2018 г. бе закрито Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС, а тя бе освободена от поста министър. Депутатите я избраха за член на две парламентарни комисии – по труда, социалната …

Inline
Inline