Заплатите на Острова не са растяли толкова бързо от 11 години насам

Новини

Автор: money.bg

Растежът на заплатите във Великобритания се покачи с 3,9 процента от началото на годината до края на юни – най-бързият темп от 11 години насам, показват данните на националната статистика, цитирани от BBC.

Безработицата през второто тримесечие обаче се покачва леко до 3,9 процента. Заетостта е на най-високото си ниво от поне 1971 г. насам – 76,1 процента.

Данни от миналата седмица показаха, че икономиката на страната се е свила с 0,2 процента през второто тримесечие на 2019 г., за първи път от 2012 г.

Реалните възнаграждения (изчистени от инфлация) без бонусите са се покачили с 1,9 процента.

Зам.-директорът на националната статистика Мат Хюс посочи, че реалните заплати без бонусите растат с най-бърз темп от почти четири години насам, но възнагражденията все още не са се завърнали на нивата си от преди кризата.

Покачването на заплатите се дължи до голяма степен на Brexit – процесът „изгони“ немалко европейци, които работеха на Острова, а в същото време накара компаниите да спрат капиталовите вложения и роботизацията, а вместо това да наемат служители, които след това бързо могат да бъдат освободени.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Алпинистът Атанас Скатов изкачи 4 осемхилядника за един сезон

За изкачването на 4 осемхилядника в рамките на един сезон, предстоящите пътувания и срещи в страната с почитатели, както и плановете за 2020 година говори алпинистът Атанас Скатов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той ще посети 12 български града, за да се срещне с хора и да разкаже …

Новини
Пътник в градския транспорт говори по „стационарен“ телефон

Напоследък доста интересни неща могат да се случат в столичния градски транспорт, пише Блиц. „Трамвай 8. Искрено ме зарадва колко развълнувано (и гръмогласно) си проведе разговора“, написа ‎Дарина Кралева‎, която сподели снимката на възрастния мъж със „стационарен“ телефон. Веднага под фотоса, който бе публикуван във фейсбук групата „Забелязано в София“, …

Новини
Венета Райкова се разплака в ефир по време на интервю

Много рядко се е случвало да видим такава неудържима емоция във водещата, която не само не скри тъгата си, а се разплака неудържимо! Всичко се случи в интервю с Драгомир Драганов и то в момента, в който той заговори за личия си живот. В един момент Райкова просто не издържа …