fbpx

Жълто лондонско такси е новата атракция в Русе

реклама

 

Собственикът му го ползва като личен автомобил, тъй като си го е купил за забавление, разказва Русе Медиа. Колата е уникална и с историята си, тъй като е с ляв волан и от нея са произведени само три бройки.

Ангел Райков живее от години в Лондон. Наскоро решава, че иска да пренесе част от атмосферата на английската столица в Русе. И си купува жълто лондонско такси, което е оригинално не само с цвета си, но и с различния за Англия ляв волан.


Това се оказа някаква специална поръчка за Холандия, решили са да ги правят електрически – това беше историята, която ми казаха, като го купувах. Но явно са се отказали, защото струва много пари. Произведени са само три бройки и трите са върнати в Англия. Колата е 2015 г., но от 2007 г. производството на тези таксита се мести в Шанхай в Китай, защото те много харесват традиционни неща, а и производството е много по-евтино, отколкото в Англия. И де факто това такси е произведено в Китай“, разказва Ангел.

реклама

Нестандартният автомобил създава много настроение по улиците на Русе.

Аз много се забавлявам, хората се забавляват, където и да мина, хората са усмихнати, харесват го, надявам се да остане тук за дълго в Русе. Защото моето сърце е все пак в България, не в Англия“, споделя собственикът.

Той е категоричен, че никога няма да го ползва като такси, макар че често хората се бъркат заради цвета и табелката на английски най-отгоре. „Не го ползвам за такси, само за удоволствие. Разхождам си детето, жената, приятели. То няма да бъде такси, защото не си заслужава. Все пак е нещо много оригинално и не смятам, че трябва да качваме всякакви хора“, казва гордият притежател на автомобила.

Ангел съжалява единствено, че не може да кара по-често любимата си кола, тъй като идва у дома само два пъти в годината.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НИМХ: Утре температурите ще стигнат до 15 градуса, от неделя идва застудяване

реклама Снимка pixabay Утре максималните температури на места ще стигнат до 15 градуса, съобщават от НИМХ. В Дунавската равнина и източните райони временно ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло. В равнинната част от страната след полунощ и сутринта ще …

Новини
Мис България 2020 Радинела Чаушева: Затворете телевизиите за 2 седмици и ще настъпи мир

реклама Снимка инстаграм „Вместо заведенията, ще настане голям мир и спокойствие, ако затворим телевизиите за 2 седмици“, обяви Радинела Чушева, пише HotArena. реклама Подобни възгласи се чуха още през пролетта, когато хората предозираха с твърде много негативни новини по медиите. реклама loading…

Новини
Борисов нареди да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите

реклама Снимка профил ФБ   Премиерът Бойко Борисов нареди на ресорните министри максимално бързо да се свърши необходимото по напоителните системи в страната. Той е провел разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на …