Жена му ни дели на роми и други, той – на Север и Юг: Защо му беше на Томислав Дончев да казва „България е на Югоизток“?!

реклама

Гневни реакции в Северна и особено в Североизточна България предизвика репликата на вицепремиера Томислав Дончев при връчването на званието „Най-добър град за живеене“, което отново се върна в Бургас. Естествено, в другите големи градове и най-вече във Варна се подразниха от отличието, но пък едва ли са се изненадвали. Изненадата обаче дойде от думите на Дончев: „България е на Югоизток“.
Тук вече мнозина подскочиха, защото не става въпрос само за конкуренция между градове, която е стара, а за определяне на характера на цели региони.
Нима Североизточна, Югозападна или Централна България са по-малко България според българския според заместника на Бойко Борисов? Това се питат мнозина и вероятно Томислав Дончев ще трябва да даде някакви обяснения по въпроса. Да не говорим, че тези дни той попадна в центъра на общественото внимание заради публикации във фейсбук на съпругата му, които мнозина определиха като расистки. По тази причина вече има и неправителствени организации, които искат оставката на Дончев.
Ето пък какво коментират варненци по темата за фаворизирането на Бургас за сметка на техния град.

„Ами 10 години наливат пари в Бургас, остана и да не стане добър за живеене. Ай да кажат колко пари за вложени в Южна България и колко в Северна България. Севера е за***н …”

„Ние от Североизтока отдавна сме го разбрали това. За Правителството съществува само Северозапад и Югаизток. Другите – кучетата ги яли, като че ли не сме в България. Ако бяхме при Румънците, сега тук щеше да е рай, а не изоставен на самотек район”

Има обаче и други мнения, които в крайна сметка донякъде оправдават думите на Томислав Дончев:

„Тук, на североизток за съжаление… няма как да се получат нещата. Дори и правителството да положи усилия в тази посока (дано да е по-скоро ), просто тук народопсихологията и манталитета на хората в тази част на България е по-особен. С две думи – самочувствие до небесата, а насреща дребен селски тарикатлък и чобански изпълнения. Или най-общо казано дребни душици“.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
15
Георги Първанов: Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е лесно да критикуваш Борисов

реклама Кадри: Нова телевизия, bTV „Няма как държавата да продължи да бъде в този хаос, в тази война. Ако в парламента тази непримиримост ще се разреши, то между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща“, каза президентът (2002-2012 година) Георги Първанов по Нова телевизия. …

Новини
Бойко Борисов:  Те сеят омраза, ние – работни места. Искат да ни запомнят с лошо, но ние ще останем с доброто

реклама снимка: Фейсбук/Бойко Борисов Брифингите на Щаба няма да са като преди – само веднъж седмица министър Ангелов ще обобщава заразените и новините за ваксини и лекарства, разкри министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в завод инсталации за линейки и „Форд“ в с. Люляково, област Бургас. Зам.-министърът на регионалното развитие …

Новини
Президентът Радев: Борисов превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя

реклама кадър bTV Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога“. Това каза президентът Румен Радев по повод снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов, предаде bTV. „Господин Борисов превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя. А знаете, че гузната съвест ражда параноята“, уточни държавният глава. Припомняме, че през …