Ето колко ще ни струва маскирането за Хелоуин тази година

Новини

www.expert.bg, снимка pixabay

Четвърт хилядарка ще ни струва семеен маскарад с „пакост или лакомство“ за католическия празник Вси светии, известен още като Хелоуин.

Най-скъпо ще ни излезе да се нагласи с костюм под наем главата на семейството, докато за най-малките разходите са и най-малки, пише „Монитор“.

Редовна практика при празнуващите на 31-ви е вместо сами да шият дрехи, да наемат костюми от онлайн сайтове или магазини. Сумата е за двама родители с две деца, ако решат да посетят специално организирано парти, облечени с костюми за повода. Разбира се, бюджетът може да се намали, ако само един от наставниците присъства с малките.

За таткото костюмите под наем започват от 60 лева и могат да стигнат до над 70, докато за мама максимумът да е „страшна“ на празника е 55 лева. За децата костюмите за кратко ползване са с начална цена от 20 лева, но за тези пари ще вземем само наметало и рокля на Червената шапчица. За момчетата две десетачки стигат за магическа пръчка и наметало за магьосник или пелерина и меч на пират.

За разлика от минали години момичета искат костюми на скелети, а не Рапунцел и Елза и избягват да са приказни герои и искат да са „зловещи поне малко“. Костюмът за едно дете обаче трудно би излязъл под 40 лв. Ако искате да облечете дъщеря си като малка вещица, то това би струвало 30 лв. в един сайт, а в друг – 45 лв., като в цената доставката не е включена. Костюм на принцеса пък, който включва рокля, перука и коронка, може да стигне и 66 лв. във физически магазин. Най-скъпо – близо 50 лв. без доставката, излиза мечтата на едно момче да е мускетар.

При наемане родителите трябва да предвидят и възможността детето да нацапа костюма. Повечето сайтове изрично посочват, че почистването е задължение на фирмата и влиза в наемната цена, но в случай на необратима повреда като скъсване или изгаряне, трябва да заплати тройно цената на наема.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Алгафари: Хората са навън заради огромното напрежение и гафовете на правителството

„Аз не смятам, че хората са излезли да протестират срещу корупцията, защото последните над 20 години е нещо нормално и всички го говорим по кръчми и седянки. Досега обаче нямаме реално доказан, който да е корумпиран. Преди много години за кмета тогава на София Стефан Софиянски се твърдеше, че е …

Новини
Австрия забрани пътническите полети от България от 15 до 31 юли

Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни заради разпространението на COVID-19, съобщават ТАСС и БТА. Решението беше публикувано тази нощ с постановление на австрийското министерство на социалните грижи, здравеопазването и защитата на потребителите, съобщава Нова ТВ. С постановлението се забраняват полетите …

Новини
Доц. Андрей Чорбанов: Болниците не са залети с тежко болни с COVID-19

Коментар на ръководителя на департамента по имунология към БАН доц. Андрей Чорбанов “Болниците не са залети с тежко болни с COVID-19. Независимо от доста високия брой позитивни пациенти няма тежко болни в болници”. Това заяви ръководителят на департамента по имунология към БАН доц. Андрей Чорбанов в студиото на „Здравей, България” …