Ето кои са 3-те най-богати жени в Русия

www.expert.bg

Богаташите в Русия съвсем не се броят на пръсти, но и там си има йерархия. На върха на нейната „дамска“ страна стоят три жени с огормни суми в банковите си сметки.

Най-богатата рускиня е Елена Батурина, съпруга на бившия кмет на Москва Юрий Лужков. Според Forbes състоянието се равнява на 1,2 млрд. долара, като е нараснало с около 200 млн. за година. Батурина (на водещата снимка) е и единствената жена милиардер в Русия.

55-годишната дама бе президент на строителната компания Inteco Management, която тя продаде, след като съпругът й напусна поста през 2010 г. и се премести в чужбина, където се зае с редица строителни проекти.

На второ място сред най-богатите рускини е Татяна Бакалчук, основател и директор на популярния онлайн търговец Wildberries. Нейното богатство е 600 млн. долара.

Третата позиция пък заема Елена Риболовлева, бившата съпруга на олигарха Дмитрий Риболовлев. Макар при развода тя да получи сериозен дял от състоянието на мъжа си, после загуби част от него при обжалвания и в момента разполага също с около 600 млн. долара.

Общото богатство на 25-те най-богати жени в Русия възлиза на близо 9 млрд. долара, сочат още данните на Fobres.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Бенатова: Тези двамата ме изблъскаха на конференцията на ГЕРБ, беше уинизително

снимки: Миролюба Бенатова „Изчезвайте оттука!“,“Знам те аз какъв журналист си!“, „Дай си акредитацията!“- това са репликите, с които Миролюба Бенатова е посрещната вчера на конференцията на ГЕРБ. Това разказа самата на страницата си във Фейсбук, където има публикувано видео от ситуацията, както и снимките на двама мъже, които са я …

Новини
В Гърция по суша през нощта ще се влиза само през „Кулата“

Гърция въвежда забрана за преминаване през всички сухопътни гранични пунктове на страната във времето от 23 часа вечерта до 7 часа сутринта с изключение на ГКПП „Промахон“- „Кулата“ на границата с България. Мярката влиза в сила от утре вечер. Това съобщи говорителят на кабинета като част от мерките срещу коронавируса, …

Новини
Слави Трифонов: Имаме ли Народно събрание или имаме един разграден двор

След като наскоро ви представих реалния облик на правителството и на министър-председателя, днес ще ви представя и реалния облик на Народното събрание. Следващите редове са посветени на въпроса имаме ли Народно събрание или имаме един разграден двор, в който благодарение на пропорционалната избирателна система влизат абсолютни случайници и нерядко престъпници, …