Ето какво се случи със здравето на мъж изкарал 20 денонощия в абсолютна тъмнина

Новини

zdrave.to

Преди известно време в Лас Вегас бе сключен необикновен облог. Мъж се съгласи да изкара цял месец в абсолютна тъмнина срещу 100 000 долара. Точно толкова обещал да му заплати неговият приятел и професионален играч на покер Рори Янг.

Необикновения облог започнал да се изпълнява на 21 ноември, когато млад мъж на име Рич Алати приел предизвикателството и влязъл в тъмната стая. Там имало матрак за спане, тоалетна, хладилник, вана и душ.

Според условията на облога в стаята властвала абсолютната тъмнина 24 часа в денонощието. Без електронни прибори. Без светоизлъчващи устройства. Дори лампичката в хладилника не светела. Пълна тъмнина и изолация.

Мъжът също така трябвало да се откаже от наркотици, алкохол и общуване с приятелите и семейството си.

От друга страна Рич е имал право да си поръчва каквато храна поиска, но с едно „но“. За да бъде объркан съвсем храната се сервирала през различни промеждутъци от време, за да не можел той да се ориентира кое време на деня и нощта е.

Отчитайки всичко това вие как си мислите, дали бихте издържали в абсолютна тъмнина 30 дни, за да получите 100 000 долара? А ако не 30, то колко?

Както вече беше споменато Рич влязъл в тъмната стая на 21 ноември. И по-миналата нощ той излязъл от там в пълно физическо и психическо изтощение и напълно дезориентиран. Засега все още няма резултати от медицински изследвания, но за отбелязване е, е че Рич е успял да изкара там пълни 20 дни.

Добрата новина, е че той няма да остане с празни ръце. Рори направил благороден жест и предложил на Рич промяна на условията. Той се съгласил да плати на момчето 62 000 долара за прекараните в пълен мрак 20 дни.

Офертата се оказала изгодна и за двете страни от финансова гледна точка. Рич получил почти две трети от уговорената сума (по-добре, отколкото нищо), и да приключи с кошмарното изпитание, последствия от коего не е изключено да му причинят вреда на здравето. А Рори, който вероятно успял да загрее, че Рич може да изкара и месец на тъмно, успял да си икономиса 38 000 долара.

 

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Финансовият министър: Пенсиите се вдигат от 1 юли

Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи юли, съобщи пред журналисти в МС финансовият министър Владислав Горанов. От 1 юли 2020 г. всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2019 г. вкл., се увеличават с 6,7%, реши през декември парламентът, пише Вести. „Към момента не се предвижда и …

Новини
От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40

От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40 в Агенцията по заетостта. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет, предаде БТА. Тя представи постановлението за изплащане на компенсации на работодатели по схемата 60/40 за запазване на работните места. …

Новини
България затваря границите си за чужденци до 17 април

България затваря границите си до 17 април. Мярката важи за всички, които не са европейски граждани или пристигат от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария. Изключение има за българските граждани, членове на техните семейства и лица …