fbpx

Ето го най-необикновеният хотел в целия свят!

реклама

Послужил е като вдъхтовение на Джордж Лукас за „Междузведни войни“

 

Този удивителен хотел, който се казва „Du Lac“, със сигурност може да бъде наречен най-невероятният на света. Той е и най-голямата забележителност на Тунис.

Тази сграда, която е във формата на обърната пирамида, прави голямо впечатление и на Джордж Лукас, който снима „Междузвездни войни“. И не само – тя служи за прототип в една от сериите на сагата му, пише pochivka.blitz.bg.

Оригиналният хотел е проектиран от италианския архитект Рафаело Контижиани и е открит през 1973 година. В десететажната сграда има 416 стаи.

Благодарение на своята необичайна форма, „Du Lac“  бързо става много популярен и престижен хотел. Там се отбиват както нормални туристи, така и знаменитости.

реклама

През 2000-та година, обаче, мястото се оказва нерентабилно и е затворено.

През 2011 година се появяват планове за реставрация на сградата, но тогава пък се намесват природните стихии – хотелът пострадва в резултат на земетресение и предизвиканият от него пожар.

 

В момента сградата бързо се разрушава, а за нейното възстановяване са необходими много пари. Затова и местните власти са решили да разрушат хотела.

Но явно плановете са нещо различно от реалността. В момента, в който решението на местните власти за разрушаване на хотела се появява в медиите, започват протести.

Активистите им планират да се обърнат за помощ към ЮНЕСКО с предложение „“Du Lac“ да влезе в списъка на охраняемите културни обекти.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …

Новини
Галерия: Борисов готви чистка в редиците на ГЕРБ, Караянчева и Пламен Нунев на мушката

реклама Снимка профил ФБ Радикалните промени в партията се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия …