fbpx

Ерата на космическия туризъм е още по-близо

реклама

На прага сме на изцяло нова ера в туризма и пътуванията – време, в което три огромни недържавни компании харчат десетки милиарди, за да тикнат човечеството в новата епоха.

Blue Origin, SpaceX и Virgin Galactic, притежавани от трима от най-богатите хора на планетата, правят всичко възможно, за да променят начина, по който летим в космоса.

Тази седмица именно най-богатият човек на Земята и шеф на първата от споменатите компании – Джеф Безос, заяви, че съвсем скоро Blue Origin ще пусне в продажба билети за пътуване до „Линията на Карман“, съобщиха от Еndgadget.

 

New Shepard преди пробен полет.

Източник: Blue Origin

New Shepard преди пробен полет.

 

Това е точката, считана за начало на космоса и се намира на 100 км над земната повърхност. За сравнение, през 2012 г. Феликс Баумгартнер изпълни прословутия „Скок от ръба на космоса“ на височина от едва 39 км.

реклама

Возилото на Blue Origin се казва New Shepard (нов овчар) и изглежда точно както бихме очаквали да изглежда подобен космически кораб.

 

Снимка 367014

Източник: Blue Origin

 

Кабината за пътниците съдържа двигателно устройство, което в случая наподобява холна масичка, заобиколена от столове със 70-градусов наклон, гледащи към прозорците.

 

Снимка 367017

Източник: Blue Origin

 

Започваме да събираме от закуски и минаваме на консерви отсега, защото билетите за New Shepard ще струват 250 000 долара. Това са доста закуски, спор няма, но изглежда, че ще си заслужава. / lifestyle.bg

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на вируса

реклама Кадър видео Нова ТВ Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на COVID-19. С помощта на компютърен модел те са установили как могат да пресекат пътя на вируса към човешките клетки. За целта, според тях, е необходимо определен ензим в организма да бъде деактивиран.   Ставаме ли свидетели …

Новини
Ивелин Попов не отхвърли възможността да играе за националния отбор

реклама Снимка профил инстаграм Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека да минат подготовките и да започна да играя и ще видим. Имахме доста конструктивен разговор с новия селекционер Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов не отхвърли възможността да се завърне в представителния ни тим. …

Новини
Георги Гергов за Ковид-19: Толкова се пазих, и пак

реклама Кадър Канал 3 Пловдивският бизнесмен Георги Гергов е в болница в Пловдив, за момента без усложнения. Той изобщо не е имал симптоми, но решил превантивно да си направи PCR тест, който обаче се оказал положителен. Понеже страда от диабет, Гергов бил настоятелно посъветван от лекарите да постъпи в здравно …