Елена Поптодорова обясни защо САЩ заковаха таван от $1,6 милиарда за F-16 за България

Новини
4

„И двете страни в преговорите за изтребители F-16 подхождат с намерение за успешно приключване на сделката“. Това заяви пред bTV Елена Поптодорова, вицепрезидент на Асоциацията на атлантическия договор на НАТО. Относно предложената цена от 1,6 млрд. долара или близо 3 млрд. лв. тя потвърди, че това е таван, за да не се налага за всяка малка корекция да се минава през одобрение от Конгреса.

Поптодорова даде пример със Словакия, при която таванът е бил 2,91 млрд. долара, а в крайна смета са платили 1,8 млрд. долара. По думите й в предложението, което ще получим с цената в края на юни, ще има предложение за икономическо сътрудничество, което означава привличане на наши екипи. При такова сътрудничество производителят на F-16 „Локхийд Мартин” е инвестирал в Полша 12 млрд. долара при сделка за 3,5 млрд., даде пример Поптодорова. Сделката трябва да се сключи, преди да започне кампанията за местните избори, защото по време на кампанията разговорите ще се деформират, коментира тя.

loading...

Да, да приключи както приключи подаръка на ТЕЦ-овете. Мръсни , Гадни Дупедавци. Нагли утрепки и пишман специалисти. На България не и трябва ОРЪЖИЕ точно сега. Просто подлогите изпълняват заповедите на краварите безприкословно. Оръжие, Газ, поклони всичко в ущърб на народа. Не се ли сещате, че след някоя година няма кой да плаща за пенсии и ОРЪЖИЕ и затова ще се плаща веднага . Колко плащат краварите за да ползват полигона Ново село ?

Краварите плащат 00,00 за полигона на Ново село /ничия земя/.Там българин не може просто да влезне хей така,иска се разрешение от краварите.Това важи и за проведените там армейски учения,иска се разрешение от богопомазаните кравари!Мой приятел от БА в момента е там на учение,заедно с краварите,албанците и макетата..!

Ти пък гъбо ,какво разбираш от самолети и защо най-накрая не отидеш на ма*ната си ? На твое място дъртофело нямаше да смея да се покажа от срам , а не да се кипря и акъли да давам !

Всички комунисти реват за това,че самолетите няма да са руски ,а ще бъдат натовски. Не следвало да купуваме тези самолети.
Всички много добре знаят ,че по времето на соца имахме руски 600 самолета и над 2000 танка. Тогава да не би Народното събрание да пита народа следва ли да правим тези доставки. Не ,такова питане нямаше. Народното събрание не се занимаваше с тези въпроси.
Аз лично бях танкист и от военните специалисти в армията чувах,че по-съвременните танкове са сттували 1,3 милиона лева. За 2000 танка това прави 2,6 милиарда лева. А за самолетите нямам представа колко милиарда са платени. Казвам платени защото СССР не раздаваше безплатни обеди. Тогава нямаше конкуренция и сме платили колкото са ни
казали. И сега плащаме още непосилни цени за ремонти,подръжка и части на Русия.
Каквото и да си приказваме,имаме нужда от модернизация на армията. На всички им е ясно,че това превъоръжаване няма е с руска техника,а ще бъде натовска.
Трябва да се сложи край на тази дискусия.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Калин Сърменов: Тази криза се отрази, за съжаление наплив към театрите няма

В „София Тех Парк“, на открито, на 8-ми юни ще се играят първите постановки на Сатиричния театър. Силвия Лулчева, с представлението „Мъжът ми е виновен“, на 9-ти ще играем вътре в Сатиричния театър, на голяма сцена „Шеги на любовта“. Вечра през 15 минути минавах да гледам как вървят продажбите на …

Новини
За първи път изплатиха месец по-рано субсидии на розопроизводителите

ДФ „Земеделие“ преведе над 3,3 млн. лв. (3 387 522 лв.) по схемата “Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период“, прилагана през 2020 г. За първи път финансова подкрепа за растителнозащитни дейности …

Новини
Франция сваля мерките: Отварят заведения, паркове, плажове, училища

Франция преминава към втората фаза на смекчаване на ограниченията, наложени заради COVID-19. От днес отварят кафенетата, баровете и ресторантите. В Париж вече са достъпни за посещения и парковете, пише БНТ. Франция обръща нова страница. Затворените от 15 март кафенета, барове и ресторанти отново работят от днес, дори от първите часове …