Елена Поптодорова обясни защо САЩ заковаха таван от $1,6 милиарда за F-16 за България

Новини
4

„И двете страни в преговорите за изтребители F-16 подхождат с намерение за успешно приключване на сделката“. Това заяви пред bTV Елена Поптодорова, вицепрезидент на Асоциацията на атлантическия договор на НАТО. Относно предложената цена от 1,6 млрд. долара или близо 3 млрд. лв. тя потвърди, че това е таван, за да не се налага за всяка малка корекция да се минава през одобрение от Конгреса.

Поптодорова даде пример със Словакия, при която таванът е бил 2,91 млрд. долара, а в крайна смета са платили 1,8 млрд. долара. По думите й в предложението, което ще получим с цената в края на юни, ще има предложение за икономическо сътрудничество, което означава привличане на наши екипи. При такова сътрудничество производителят на F-16 „Локхийд Мартин” е инвестирал в Полша 12 млрд. долара при сделка за 3,5 млрд., даде пример Поптодорова. Сделката трябва да се сключи, преди да започне кампанията за местните избори, защото по време на кампанията разговорите ще се деформират, коментира тя.

Да, да приключи както приключи подаръка на ТЕЦ-овете. Мръсни , Гадни Дупедавци. Нагли утрепки и пишман специалисти. На България не и трябва ОРЪЖИЕ точно сега. Просто подлогите изпълняват заповедите на краварите безприкословно. Оръжие, Газ, поклони всичко в ущърб на народа. Не се ли сещате, че след някоя година няма кой да плаща за пенсии и ОРЪЖИЕ и затова ще се плаща веднага . Колко плащат краварите за да ползват полигона Ново село ?

Краварите плащат 00,00 за полигона на Ново село /ничия земя/.Там българин не може просто да влезне хей така,иска се разрешение от краварите.Това важи и за проведените там армейски учения,иска се разрешение от богопомазаните кравари!Мой приятел от БА в момента е там на учение,заедно с краварите,албанците и макетата..!

Ти пък гъбо ,какво разбираш от самолети и защо най-накрая не отидеш на ма*ната си ? На твое място дъртофело нямаше да смея да се покажа от срам , а не да се кипря и акъли да давам !

Всички комунисти реват за това,че самолетите няма да са руски ,а ще бъдат натовски. Не следвало да купуваме тези самолети.
Всички много добре знаят ,че по времето на соца имахме руски 600 самолета и над 2000 танка. Тогава да не би Народното събрание да пита народа следва ли да правим тези доставки. Не ,такова питане нямаше. Народното събрание не се занимаваше с тези въпроси.
Аз лично бях танкист и от военните специалисти в армията чувах,че по-съвременните танкове са сттували 1,3 милиона лева. За 2000 танка това прави 2,6 милиарда лева. А за самолетите нямам представа колко милиарда са платени. Казвам платени защото СССР не раздаваше безплатни обеди. Тогава нямаше конкуренция и сме платили колкото са ни
казали. И сега плащаме още непосилни цени за ремонти,подръжка и части на Русия.
Каквото и да си приказваме,имаме нужда от модернизация на армията. На всички им е ясно,че това превъоръжаване няма е с руска техника,а ще бъде натовска.
Трябва да се сложи край на тази дискусия.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
На кръгово в насрещното! Варненец изуми всички с поведението си на пътя (снимки)

Шофьор във Варна предизвика стресова ситуация на станалото прословуто „наклонено“ кръгово на новия булевард в морския град. Той подкара колата си в насрещната посока на движението и със сигурност изненада останалите водачи. „Тежък случай…“, така го определи Тодор Янчев участник в групата „Виждам те КАТ Варна“ във Фейсбук. Той успя …

Новини
Табела в столично заведение: Масата е към кафето. Ако не си клиент, а само да поседнеш…

Всяка маса в заведението означава пари, а клиентите са ходещи банкноти. Затова и никой трезвомислещ собственик няма да позволи на когото и да било да поседне просто така. Така някои заведения въвеждат такса „стол“. Подобна оферта или по-скоро любезна форма на предупреждение се появи в социалните мрежи. Във Facebook групата …

Новини
Президентството със забележка към медиите: Радев не „атакува“ проекти, а закони, които са против Конституцията

Със сезирането на Конституционния съд за някои от измененията в Закона за държавната собственост президентът Румен Радев не „атакува“ инфраструктурни проекти, а законодателство, което се отклонява от Конституцията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, пише „Блиц“. Това конституционно установено правомощие на президента не може да бъде оправдание за бездействието на …

Inline
Inline