fbpx

Елена Йончева: Как Борисов постигна рекордно малко безработни българи! Като ги изгони от страната

реклама

Кадър Нова тв

Единна ставка за минимална европейска заплата не е възможно, това е  популизъм, но трябва да продължим да говорим по този въпрос. Най-тежкото последствие е безработицата – ако ти като работодател даваш днес 800 лева заплата, а утре трябва да даваш 2000 лв., какво ще направиш – ще затвориш. Най-потърпевши ще бъдат малките и средните предприятия. Но ние казваме, че сме за работа с цел дефиниране на общ принцип за минимални европейски заплати. Сега вървят различни дискусии дали да е процент от средната заплата, но трябва да се вземат и реалностите. Това коментира Мария Габриел в предизборен дебат по Нова тв срещу Елена Йончева.
Това е идята на левицата в Европа да има обща минимална европейска пенсия и минимална европейска заплата. Ние предлагаме заплатата да е поне 60% от средната европейска заплата, коментира Елена Йончева.

България и Румъния тръгнаха заедно по пътя за ЕС с приблизително еднакви  икономически показатели, дори ние бяхме малко по-добре. Какво се случва в Румъния в момента – 446 евро е минималната им заплата в страната. Средната им заплата е 1018 евро, коментира Йончева.

реклама

Заплатата в България не може да е като в Люксембург. Но заплатата в България трябва да отговаря на стандарта на живот, на покупателната способност, за зда имаме действително достоен живот, за да имаме догонване на ЕС. Защото ако не го догоним, ние не можем да влезем в Шенген, не може да влезем в еврозоната и България ще се превърне в периферна държава. Ако останем в периферията, ще ни орежат всички програми и бюджети за тях, посочи Йончева.

За последните години имаме нарастване на средната заплата с около 80 процента, имаме рекордно ниска безработица, учителите са с високи заплати, коментира Габриел.

Наистина безработицата е рекордно ниска и това трябва да се признае на управление. Но как го постига това ГЕБР? Г-н Борисов постигна рекордно ниска безработица като гони хората от България. 81% от обществените поръчки се правят за конкретни хора. Е кой нормален млад човек, който има способности, ще остане тук, след като трябва да е част от организирана престъпна група, за да спечели една поръчка, отвърна Йончева.

реклама
loading...

Поредната лъжа и манипулация! Достатъчно е да се види статистиката на хората, напускащи България, за а се разбере пълната несъстоятелност на тези думи. Най-голяма е била емиграцията през 90-те години, непосредствено след управлението на БКП и отварянето на границите. Оттогава насам емиграцията е непрекъснато спадаща.

Всеки може да хвърли един поглед тук:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/10/21/3063265_emigraciiata_ot_bulgariia_namaliava/

Тиквата иска у нас да останат само ЦИГАНИТЕ,а Българите да умират или да ходят в чужбина !
НЕ виждате ли,че и той е комунист ?

верно е че след след още 5-6 години управление на тези крадци бг
ще е единствена с 0 %безработица в ЕС понеже още 500 хиляди ще са си заминали за чужбина

Така е защото румънците навреме се отърваха от комунистите,а ние ги оставихме да окрадъд страната ни

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Катастрофира един от представителите на Отровното трио

реклама Кадър Отровното трио Катастрофирал е един от представителите на Отровното трио. Колата на проф. Велислав Минеков от „Отровното трио“ е пострадала при катастрофа в Луковит, съобщи адв.Николай Хаджигенов в социалната мрежа. „На път за Русе спряхме на пешеходна пътека в Луковит, което явно е непознато действие в района, следствие …

Новини
Андрей Райчев: Борисов се върна в диалога на хората и може да е отново номер 1 на изборите

реклама кадър БНТ Властта издържа на много тежък натиск и в момента хората не повишават опозиционните си настроения, включително с приемането на сегашното триседмично затваряне, което на по-ранен етап нямаше как да се случи. „Борисов с инстинкта си на политическо животно прецени, че има нов етап, че това ще се …

Новини
Бабикян от „Отровното трио“: Да се делим на леви и десни е малоумие, срещу нас има престъпна група във властта

реклама кадър и видео: YouTube/ЕвроДикоФ “Срещу нас има организирана престъпна група, която е във властта. Това налага и ние да сме организирани. Насила ни принудиха да участваме във второто полувреме на срещата – изборите. Ще свършим работата докрай“, това заяви PR-специалистът Арман Бабикян в предаването “ЕвроДикоФ“ по ТВ Евроком. “Борисов …