fbpx

Елена Йончева: Как Борисов постигна рекордно малко безработни българи! Като ги изгони от страната

Кадър Нова тв

Единна ставка за минимална европейска заплата не е възможно, това е  популизъм, но трябва да продължим да говорим по този въпрос. Най-тежкото последствие е безработицата – ако ти като работодател даваш днес 800 лева заплата, а утре трябва да даваш 2000 лв., какво ще направиш – ще затвориш. Най-потърпевши ще бъдат малките и средните предприятия. Но ние казваме, че сме за работа с цел дефиниране на общ принцип за минимални европейски заплати. Сега вървят различни дискусии дали да е процент от средната заплата, но трябва да се вземат и реалностите. Това коментира Мария Габриел в предизборен дебат по Нова тв срещу Елена Йончева.
Това е идята на левицата в Европа да има обща минимална европейска пенсия и минимална европейска заплата. Ние предлагаме заплатата да е поне 60% от средната европейска заплата, коментира Елена Йончева.

България и Румъния тръгнаха заедно по пътя за ЕС с приблизително еднакви  икономически показатели, дори ние бяхме малко по-добре. Какво се случва в Румъния в момента – 446 евро е минималната им заплата в страната. Средната им заплата е 1018 евро, коментира Йончева.

Заплатата в България не може да е като в Люксембург. Но заплатата в България трябва да отговаря на стандарта на живот, на покупателната способност, за зда имаме действително достоен живот, за да имаме догонване на ЕС. Защото ако не го догоним, ние не можем да влезем в Шенген, не може да влезем в еврозоната и България ще се превърне в периферна държава. Ако останем в периферията, ще ни орежат всички програми и бюджети за тях, посочи Йончева.

За последните години имаме нарастване на средната заплата с около 80 процента, имаме рекордно ниска безработица, учителите са с високи заплати, коментира Габриел.

Наистина безработицата е рекордно ниска и това трябва да се признае на управление. Но как го постига това ГЕБР? Г-н Борисов постигна рекордно ниска безработица като гони хората от България. 81% от обществените поръчки се правят за конкретни хора. Е кой нормален млад човек, който има способности, ще остане тук, след като трябва да е част от организирана престъпна група, за да спечели една поръчка, отвърна Йончева.

Поредната лъжа и манипулация! Достатъчно е да се види статистиката на хората, напускащи България, за а се разбере пълната несъстоятелност на тези думи. Най-голяма е била емиграцията през 90-те години, непосредствено след управлението на БКП и отварянето на границите. Оттогава насам емиграцията е непрекъснато спадаща.

Всеки може да хвърли един поглед тук:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/10/21/3063265_emigraciiata_ot_bulgariia_namaliava/

Тиквата иска у нас да останат само ЦИГАНИТЕ,а Българите да умират или да ходят в чужбина !
НЕ виждате ли,че и той е комунист ?

Така е защото румънците навреме се отърваха от комунистите,а ние ги оставихме да окрадъд страната ни

верно е че след след още 5-6 години управление на тези крадци бг
ще е единствена с 0 %безработица в ЕС понеже още 500 хиляди ще са си заминали за чужбина

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!