fbpx

Експерти конфискуваха препариран мишелов от заведение във Варна

реклама

Експерти на РИОСВ Варна са отнели в полза на държавата препариран мишелов  от заведение в кв. „Чайка“. На стопаните на „Мако кафе“ е съставен акт за административно нарушение, научи Varna24.bg. 

Няколко сигнала за мъртви делфини по крайбрежието на Варна и курортите са получени на зеленият телефон на инспекцията. Сред останалите сигнали са за намерен мъртъв лебед пред заведение „Хавай“ на алея Първа в морската градина, намерен кълвач с наранено ляво крило, настанен в зоокъта на Варна  и малка сова до административната сграда на зоопарка в гр. Добрич.

Малка сова в безпомощно състояние е намерена и местност „Малка чайка“. Екземплярът е настанен в ОП Зоопарк –спасителен център Варна.

На зеленият телефон е подаден още и сигнал за неправомерно горене на пластмаса и остър задушлив въздух на крайезерния път преди база „Казашко“ .

Сред сигналите има и такъв за мръсен канал , който се излива в морето на Балчик, до заведение „Каваците“, където се носи силна миризма на фекалии.  При извършената проверка е установено, че помпата в КПС не работи. Служители на „В и К“ са прочистили тръбата и възстановили работата на помпата.

В спасителен център е настанена и костенурка, намерена във Варна.

реклама

Сигнално писмо е изпратено до РИОСВ Варна и за замърсяване на Южен плаж с множество мокри кърпички от туристически кораби. Сигналът е препратен към  Морска администрация.

Община Варна пък ще разследва сигнално писмо за изсичане на малък парк поради строеж на нова кооперация гр. Варна.

Интересен сигнал е получен и от относно нападения на лисици в село Паскалево, община Добричка. Сигналът е предаден на ДГС Добрич.

На електронната поща на РИОСВ Варна е пристигнал и сигнал за нерегламентирано сметище до военното поделение в м-ст „Побити камъни“, който е препратен към Община Аксаково.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Юношеският национален отбор на България взима играч на ЦСКА

реклама От ЦСКА 1948 се похвалиха с повиквателната на своя футболист Александър Димитров за сборния лагер на юношеския национален отбор на България. Те сториха това в клубния си сайт. Лагерът ще се проведе от 25 януари до 6 февруари в Анталия, Турция, като бранителят ще пътува директно от Алания, където …

Новини
Следващата седмица решават за връщането на учениците в училище

реклама Снимка МОН Ще се решава и на какъв период ще се редуват учениците в училище и на онлайн обучение. „Ако е на повече седмици, повече време ще трябва да стоят останалите в електронна среда. Ако пък е твърде кратко на децата им трябва време за превключване и адаптация. Така …

Новини
Отвара с локум и мента почиства дихателния път като прахосмукачка и изхвърля секрета от дробовете

реклама Снимка pixabay В сезона на вирусите и в условия на пандемия, важно е да се погрижим за подсилване на имунната си система. Но въпреки всички мерки все пак инфекцията може да се появи и да затрудни дишането, както и да се появят и други проблеми, като засилено отделяне на …