Една млада жена от Бургас призова строителите: Спрете за миг и ударете една ръка, нека помогнем на Мария

Новини

Теди Амова, Фейсбук

СПРИ И ПРОЧЕТИ: Това е Мария. Запознах се с нея, защото плахо просеше на една от страничните улици в центъра на Бургас. Подминаваха я хора с лъскави дрехи, зяпайки си в скъпите телефони. За малко и аз да я подмина, защото нали все „бързам“. Но спрях и се представих. Разказа ми за дъщерите й, за мъжа й и за хорската жестокост. Тя е от хората, с които за жалост животът се е подиграл в много отношения. Погледнах в краката й, за да видя разпокъсъни чипици. Кой ти има 20 лв. за нови обувки… говорихме си половин час за нещата от живота, а аз обещах на другия ден да й отида на гости, да пием кафе.

Днес отидох и за жалост видях с очите си, че всички мъки, за които ми разказа са истина. Тя живее сама (мъжа й е починал преди време), в колиба, която се разпада и с двор, обрасъл в бурени и боклуци. Трудно й е да върви, не може да стопанисва дома си. „Купих едни тухли на изплащане“ ми каза, ала няма кой да оправи срутената външна тоалетна и те така си стоят сред бъркотията в двора. И чакат. Даже ми сподели, че е ходила да се моли да я приберат в затвора, само да има легло и баня, в която да се изкъпе нормално!

Сърцето ме свиваше като гледах как се зарадва на малкото неща, които успях да й донеса. Споделям нейната история тук, защото смятам, че можем да й докажем, че не всички хора сме жестоки и не всички подминаваме с пренебрежение.
Ето моята молба: Идва зима, а Мария няма здрав дом, в който да я прекара. Вярвам, че можем да намерим начин да й помогнем да изчисти двора си, да ремонтира оградата си и най-сетне да успее да използва онези тухли на изплащане, за да оправи тоалетната си, тази толкова проста човешка нужда.

Ще се радвам на контакти на строителни фирми, бригади, фирми за строителни материали, които биха ударили една ръка. Аз съм готова да поема комуникация и организиране на работен процес за ремонта. Ако сметнете, че можете да ме свържете и с НПО-та в района на Бургас, които биха могли да помогнат – аз съм на разположение.

Знам, че всички бързаме. Знам, че всички харчим парите си за какви ли не глупости, ала за някои хора няколко тухли и една схлупена барака са целият им живот. Нека да помогнем на Мария да прекара старините си по-комфортно в дома, в който е отгледала децата си.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Крава притисна участничка във „Фермата“

Ден след дългоочакваното обединение на бедни и богати в риалитито „Фермата: Нов свят“ английската възпитаничка Елизабет Илчева преживя поредната си шокова ситуация с добитъка на територията на стопанството. За да помогне на софтуерния милионер Митко Караиванов, най-близкият й приятел в шоуто и ратай на седмицата, тя се зае с доенето на …

Новини
Любо Пенев: Футболът ни гние, трябва да се прочисти от недосегаемите

Бъдете сигурни, че ние продължаваме битката. Радваме се, че най-после има размърдване по отношение на управлението на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. Но по-добре късно, отколкото никога. Това написа бившият кандидат за президент на БФС – Любослав Пенев във  Фейсбук. „Преди година и половина ние казахме, че тези хора не могат да управляват …

Новини
Екип на американските ВВС идва у нас във връзка с обучението на новите Ф-16

Екип на американските Военновъздушни сили идва в България следващата седмица, за да бъдат обсъдени възможностите за обучение на новите изтребители Ф-16 в авиобазата „Граф Игнатиево“. ,,Ще обсъждаме критериите, изискванията, възможностите, схемата за обучение на летателния и на инженерно-техническия състав. През ноември месец очакваме втори екип, логистичен, отново от ВВС на …