Една млада жена от Бургас призова строителите: Спрете за миг и ударете една ръка, нека помогнем на Мария

Новини

Теди Амова, Фейсбук

СПРИ И ПРОЧЕТИ: Това е Мария. Запознах се с нея, защото плахо просеше на една от страничните улици в центъра на Бургас. Подминаваха я хора с лъскави дрехи, зяпайки си в скъпите телефони. За малко и аз да я подмина, защото нали все „бързам“. Но спрях и се представих. Разказа ми за дъщерите й, за мъжа й и за хорската жестокост. Тя е от хората, с които за жалост животът се е подиграл в много отношения. Погледнах в краката й, за да видя разпокъсъни чипици. Кой ти има 20 лв. за нови обувки… говорихме си половин час за нещата от живота, а аз обещах на другия ден да й отида на гости, да пием кафе.

Днес отидох и за жалост видях с очите си, че всички мъки, за които ми разказа са истина. Тя живее сама (мъжа й е починал преди време), в колиба, която се разпада и с двор, обрасъл в бурени и боклуци. Трудно й е да върви, не може да стопанисва дома си. „Купих едни тухли на изплащане“ ми каза, ала няма кой да оправи срутената външна тоалетна и те така си стоят сред бъркотията в двора. И чакат. Даже ми сподели, че е ходила да се моли да я приберат в затвора, само да има легло и баня, в която да се изкъпе нормално!

Сърцето ме свиваше като гледах как се зарадва на малкото неща, които успях да й донеса. Споделям нейната история тук, защото смятам, че можем да й докажем, че не всички хора сме жестоки и не всички подминаваме с пренебрежение.
Ето моята молба: Идва зима, а Мария няма здрав дом, в който да я прекара. Вярвам, че можем да намерим начин да й помогнем да изчисти двора си, да ремонтира оградата си и най-сетне да успее да използва онези тухли на изплащане, за да оправи тоалетната си, тази толкова проста човешка нужда.

Ще се радвам на контакти на строителни фирми, бригади, фирми за строителни материали, които биха ударили една ръка. Аз съм готова да поема комуникация и организиране на работен процес за ремонта. Ако сметнете, че можете да ме свържете и с НПО-та в района на Бургас, които биха могли да помогнат – аз съм на разположение.

Знам, че всички бързаме. Знам, че всички харчим парите си за какви ли не глупости, ала за някои хора няколко тухли и една схлупена барака са целият им живот. Нека да помогнем на Мария да прекара старините си по-комфортно в дома, в който е отгледала децата си.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 29 май: Лъва има нужда от почивка, Скорпиони, бъдете икономични

lamqta.com Овен Добре запомнете всичко, което ще се случи днес. Някога ще дойде онзи ден, когато ще започнете да учите своето дете или внук за нещата от живота, и ще засегнете любовните отношения. Точно тогава ще са Ви нужни тези знания и опит, които ще извлечете от този, както Ви …

Новини
Работодателите настояват за запазване на сегашната данъчна система

Национално представителните работодателски организации – КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП – настояват за запазване на настоящата данъчна система в България. Според четирите организации, които обединяват позицията си в рамките на АОБР, сегашният модел е условие за стабилност не само на бизнес средата, но и на обществото и икономиката като цяло, …

Новини
3204 българи са заминали да работят в страни от ЕС

От началото на годината до края на април 3204 български граждани са декларирали, че заминават да работят в страните-членки на Европейския съюз, предаде репортер на БГНЕС. Скоро идва летният сезон и страните от ЕС ще се нуждаят от сезонни работници, които да прибират земеделската реколта. През последните 20 години много …