fbpx

Един български учител има спешна нужда от помощта на хората

Снимка флагман.бг

Бившият зам.директор на ОУ „Ал.Г.Коджакафалията“ в Бургас Станислав Динев – преподавател с 27-годишен стаж, се нуждае от спешна очна операция, за да прогледне отново. В средата на лятото 58-годишният мъж е ослепял напълно след усложнения от т.нар. очно перде и в момента е в изключително затруднено положение – живее сам в едностайния си апартамент в бургаския жк „Изгрев“, отслабнал е значително, тъй като сам не може да си закупува храна и е в пълна изолация.

За проблема сигнализира негов дългогодишен приятел – бившият говорител на ОД на МВР-Бургас Стефан Куцаров, който разказа за тежкото положение, в което Динев е изпаднал, предаде флагман.бг.

„Той е изключително борбена личност, която за жалост живота потъпква малко по малко. В момента е напълно загубил всякаква надежда. От години живее в абсолютна самота. След не толкова дълги проблеми със зрението, една сутрин в средата на лятото той се събудил в пълен мрак – напълно сляп. Можете да си представите какво му е минало през главата. Оказва се, че все още има шанс той отново да прогледне и по някакъв начин да си стъпи на краката“, разказа Куцаров.

Единственият начин е операция, която далеч не е скъпа. За жалост обаче мъжът е пенсионер, съответно месечния му доход е минимален, а дори и да иска, не може да си намери работа, заради това, че вече е сляп.

„Нужни са 950 лв. Говорил съм лично със специалисти в сферата на очната хирургия от Бургас. Д-р Христина Болимезова каза, че според изследванията една оперативна намеса ще бъде успешна почти на 95% и Станислав ще може да прогледне поне с едното око. Възможно е и необходимите средства да се окажат по-малко, но с всеки загубен миг, шансовете на човека отново да види света, намаляват. Трябва да се действа сега“, казва Куцаров, който е силно притеснен за здравето на дългогодишния си другар.

За жалост слепият мъж е останал без здравни осигуровки в последните 3 години, тъй като преди да се пенсионира е бил подмамен от некоректни работодатели, които не са плащали вноските. Сега той може да разчита само и единствено на обществена подкрепа.

Всеки, който желае да помогне да върнем надеждата на един дългогодишен преподавател и педагог, може да дари средства на сметката на Българския червен кръст, откъдето откликнаха моментално на молбата на Флагман.БГ за съдействие.

Фонд „Милосърдие“, БЧК-Бургас.

BG58UNCR76301077481889

Като задължително да се посочва името на човека (Станислав Господинов Динев), неговият адрес (Бургас, жк „Изгрев“, бл.14, ет.18, ап. десен) и част от ЕГН-то му (600614***1)

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!