fbpx

Един български учител има спешна нужда от помощта на хората

реклама

Снимка флагман.бг

Бившият зам.директор на ОУ „Ал.Г.Коджакафалията“ в Бургас Станислав Динев – преподавател с 27-годишен стаж, се нуждае от спешна очна операция, за да прогледне отново. В средата на лятото 58-годишният мъж е ослепял напълно след усложнения от т.нар. очно перде и в момента е в изключително затруднено положение – живее сам в едностайния си апартамент в бургаския жк „Изгрев“, отслабнал е значително, тъй като сам не може да си закупува храна и е в пълна изолация.

За проблема сигнализира негов дългогодишен приятел – бившият говорител на ОД на МВР-Бургас Стефан Куцаров, който разказа за тежкото положение, в което Динев е изпаднал, предаде флагман.бг.

„Той е изключително борбена личност, която за жалост живота потъпква малко по малко. В момента е напълно загубил всякаква надежда. От години живее в абсолютна самота. След не толкова дълги проблеми със зрението, една сутрин в средата на лятото той се събудил в пълен мрак – напълно сляп. Можете да си представите какво му е минало през главата. Оказва се, че все още има шанс той отново да прогледне и по някакъв начин да си стъпи на краката“, разказа Куцаров.

Единственият начин е операция, която далеч не е скъпа. За жалост обаче мъжът е пенсионер, съответно месечния му доход е минимален, а дори и да иска, не може да си намери работа, заради това, че вече е сляп.

„Нужни са 950 лв. Говорил съм лично със специалисти в сферата на очната хирургия от Бургас. Д-р Христина Болимезова каза, че според изследванията една оперативна намеса ще бъде успешна почти на 95% и Станислав ще може да прогледне поне с едното око. Възможно е и необходимите средства да се окажат по-малко, но с всеки загубен миг, шансовете на човека отново да види света, намаляват. Трябва да се действа сега“, казва Куцаров, който е силно притеснен за здравето на дългогодишния си другар.

За жалост слепият мъж е останал без здравни осигуровки в последните 3 години, тъй като преди да се пенсионира е бил подмамен от некоректни работодатели, които не са плащали вноските. Сега той може да разчита само и единствено на обществена подкрепа.

Всеки, който желае да помогне да върнем надеждата на един дългогодишен преподавател и педагог, може да дари средства на сметката на Българския червен кръст, откъдето откликнаха моментално на молбата на Флагман.БГ за съдействие.

Фонд „Милосърдие“, БЧК-Бургас.

BG58UNCR76301077481889

Като задължително да се посочва името на човека (Станислав Господинов Динев), неговият адрес (Бургас, жк „Изгрев“, бл.14, ет.18, ап. десен) и част от ЕГН-то му (600614***1)

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …