Един български полковник от запаса обясни родната ни демокрация: ТЕ са безнаказани. Ние сме наказаните. За всичко.

Новини

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ?
Човечеството винаги ще се пита: „Какво е демокрация”.
Демокрацията крие големи опасности: давайки еднакъв шанс на всички, тя дава възможност на простаците и лумпените да излязат напред, тъй като те винаги са най-безскрупулни и най-напористи.
Това се отнася особено за хората на властта. Има ли власт, у човека избуява самочувствието, че е по-умен, че има по-големи права, че е най-великият. Забравя почти моментално, че е избран да служи на народа, а не да е негов господар. Но той всячески се опитва да е господар и си вярва че е такъв.
Когато управляващите използват властта си и демокрацията за лично забогатяване за сметка на обедняващия народ – това е не само безнравствена простащина, това си е чисто престъпление – те стават гробокопачи на демокрацията, защото карат народа да я намрази и да тръгне след някой Сталин или Хитлер или някой монарх с еднолична власт.
„От добрата демокрация и от добрата монархия предпочитай демокрацията. Но от лошата монархия и лошата демокрация избери монархията. Защото един лош човек може да извърши много злини, но много лоши хора събрани заедно могат да извършат какво – повече или по-малко злини ?” /Сократ/.
А у нас? Къде сме ние ? С много или с малко лоши хора ?
Крадат ли и облагодетелстват ли се за наша сметка управляващите ?
Докараха ли народа до състояние да се борят за оцеляването си заради тези лоши управляващи, които той /народа/ избира за да му служат ?
Не разбира се. Унищожиха армията, направиха си полицейска държава и ходи се оплаквай на мама и тати. Правят каквото си поискат съвсем безнаказано. Те са на власт ! И бързат да крадат, защото после може и да не са на власт.
Къде са допитванията до народа съгласно конституцията ? Няма ги разбира се защото е опасно за демокрацията /управляващите и властимащите/.
Къде са осъдените и наказани управляващи злоупотребили с доверието на народа за своя лична изгода ? Няма такива. Няма и да има – поне в България.
Нашите управляващи и народни избранници са гробокопачите на демокрацията в България.
Ние си траем. Народа си трае. И как няма да си трае когато е беден и безсилен, а може да бъде и наказан: глобен, бит или вкаран в миша дупка ако се обажда.
Какво казваше Дякон Левски: „ Ако някой злоупотреби със служебната си власт за своя изгода – да се накаже със смърт”.
Какво ще стане, ако този закон на Дякона се приложи сега у нас ?
Олеле!
Да, ама не – както казваше Петко Бочаров, отменихме смъртното наказание. Законите си ги гласят и гласуват ТЕ – за своя изгода.
Какво стана със построеното и създаденото през лошите години на социализма ? Социализъм или не, но нашите родители го бяха създали в името на едно по-добро бъдеще. Всичко е разграбено. Върлуват си бандитите на всички нива – от управляващите до обикновените мутри. То разлика май няма, но карай да върви.
Делят си България помежду си. Стрелят се, убиват се, изкарват си компромати и продължават да крадат.
Ние се кефим – сеир. Малко хляб и много зрелища.
Така ни се пада – сами си го поискахме.
Сега се питаме: Какво да правим?
Ами нищо. Ще си трайкаме, ще ни спират топлото, ще ни увеличават данъците, таксите и глобите и ще си правят каквото си поискат с нас, защото колкото сме по-бедни, толкова сме по-безпомощтни, а те по- силни.
ТЕ са безнаказани. Ние сме наказаните. За всичко.
Мерси от такава демокрация !
Но всичко си има край, нали.

О.з. полковник инж. Кирил Стаменов-29 юли 2018 Лето Господне …

 

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Маските в ресторантите ще са задължителни само за персонала

Предпазните маски няма да са задължителни за клиентите на ресторантите и кафенетата, чиито закрити части имат право да работят от днес. Това се разбира от указания на здравния министър към заведенията за хранене и развлечения, публикувани днес на сайта на ведомството, пише Дневник. В заведенията личните предпазни средства – маски, …

Новини
Коронакризата стопила и спестяванията за втора пенсия

Процесите през последните месеци са повлияли отрицателно върху доходността в индивидуалните партиди, управлявани от частните пенсионни фондове като спестявания за втора пенсия. „Процесите, които повлияха, не бяха положителни, бяха лоши“, коментира пред програма „Хоризонт“ на БНР финансовият анализатор Иван Стойков. Спестяванията на родените след 1959 година в универсален пенсионен фонд …

Новини
Социалното министерство купува лаптопи на ученици без компютър

Преносими компютри и таблети ще бъдат закупени на деца, настанени в социални услуги и специализирани институции, по нова програма на Министерството на труда и социалната политика. Това съобщиха от пресцентъра на социалното министерство. С устройствата учениците от I до XII клас ще могат да се включат в дистанционна форма на …