fbpx

Евродепутатът Джамбазки е категоричен: Бедните българи имат нужда от защита от поскъпването, намалете ДДС!

Ангел Джамбазки, Фейсбук

Да, българските граждани с ниски доходи заслужават грижа и подкрепа срещу високите цени. Да, трябва да се намали ДДС.

От няколко дни върви спор какви мерки трябва да се вземат, за да се смекчи ценовият удар върху българите с ниски доходи. В условията на повсеместно и общо поскъпване на всички видове стоки и услуги това е задължително.

Цената на природния газ се увеличава за пореден път. Тук обръщам внимание на феновете на евразийския проект с простичкия въпрос – откъде идва този природен газ и защо все така по братски се увеличава. Странна любов и странно братство ще да е. Например, в победена и вражеска Германия е доста по-евтин. Показателно, нали!
Това увеличение ще повлече след себе си поскъпване на храни, на парно, на какво ли не. И ще засегне лошо много българи. Категорично трябва да се направят решителни стъпки в тяхна подкрепа. Въпросът е какви.

Очевидно е, че пазарните фундаменталисти ще са против, но пък те рядко са от тези, които живеят с двеста лева пенсия при 40 години трудов стаж. Уважавайки мотивите им, не ги приемам докрай. А смешките в социалните мрежи относно нашите предложения, изразена от различни политически субекти, няма да плати нито парното, нито тока, нито хляба на българските граждани, които са работили достойно през целия си живот, а сега живеят в незаслужена мизерия.
Намаляването на ДДС е една от възможностите. Има такива примери в държави членове на ЕС. Вчера Владимир Каролев аргументирано оспори „диференцирането“ на ДДС.

Остава общото му намаляване. Тук финансовият министър ще извади аргумент, тип: „ако искате намаляване на ДДС, трябва да се откажете от модернизацията на армията“, например. Този аргумент е несъстоятелен по много причини.

Най-малкото, защото модернизацията и производството на нови машини за пехотата и нови патрулни катери може и ще се направи в България, от български фирми, които ще дадат заплати на български работници, които ще отидат да пазаруват в български магазини, аптеки, бакалии и прочее и така ще въртят българската икономика. За национална сигурност изобщо няма да отварям дума в този текст.

Ако трябва да се откажем от нещо, то това трябва да е огромната, ниско ефективна и тромава администрация, ненужно и неразумно големия брой общини и области с всичките им структури. Ясно ми е каква ще бъде реакцията на това предложение, особено от всички, които ще се почувстват застрашени, особено преди избори, но този разговор трябва да се проведе и тази административна реформа трябва да се направи. Избори, все някакви, има през година. Това не може да е сериозен аргумент.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!