Дубай е лъскав за едни, но много труден за други

Новини

Мнозина се влюбват в страните, които посещават като туристи.

По-късно, обаче, преместили се да живеят там за постоянно, те са много разочаровани, когато видят не толкова лъскавата страна на нещата, пише pochivka.blitz.bg.

Ще ви разкажем за един такъв град. Той е един от най-богатите в света и най-посещаваните, включително и от мнозина българи.

Дубай е град на лукс, скъпи коли и красив живот. Малцина, обаче, знаят, че законът е много суров спрямо хората, които нямат пари.

 

Много са хората, преместили се там в търсене на щастие, но озовали се в затвора или на улицата.

Закъснението за плащане на дълг или глоба е равносилно на пълен фалит. А хората, които идват тук, за да работят, не са толкова много.

Хората, успели да се задържат за по-дълго време в Дубай, са единодушни – тук са изкуствени не само дърветата и езерата, но и хората.

В началото на изграждането на града очакванията били, че всеки ще може да се чувства като цар. Сега, обаче, мнозина го оприличават на човек с каменно сърце.

В този град никой не се интересува от опазването на околната среда. Безкрайното строителство произвежда купища отпадъци, мръсна вода и замърсяване на въздуха.

 

Въпреки това там не се строят пречиствателни станции и всичко се излива в морето.

Голяма част от пристигащите от бедни страни живеят в истинско трудово робство. Плащат им жълти стотинки като в същото време им отнемат паспортите и ги принуждават да работят.

 

Да не забравим и расизма. Тези, които идват от страни от Третия свят, получават заплати в пъти по-малки от тези на европейците и американците.

Тук не се търсят толкова знанията и уменията, колкото „чистотата“ на паспорта.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Втори опит за регистрация на партията си „Има такъв народ“ прави Слави Трифонов

„Има такъв народ“ внесоха документи за регистрация за втори път. Това каза Тошко Йорданов, сценарист и водещ на предаването „Студио Хъ“ по 7/8 TV, съобщиха от БГНЕС. Припомняме, че шоуменът Слави Трифонов и сценаристите му учредиха партия, но под името „Има такъв народ“. Това се случва, след като на 21 …

Новини
Язовир „Студена“ се пълни с бързи темпове, тръбата още далеч

Община Перник се похвали в социалната мрежа с рекорден приток в язовир „Студена“. „След вчерашните валежи в планината, южният вятър и топлото време, днес отново се радваме на рекорден приток в яз. „Студена“.“, написаха във фейсбук. Коментарите на перничани не закъсняха: Pavel Angelov Язовира се пълни и тръбата от София …

Новини
Добрата новина: За часове беше събрана необходимата сума за операция на 3-месечното бебе

За броени часове бяха събрани средствата за животоспасяващата операция на 3-месечно бебе. За да получи шанс за нов живот, на семейството на Анди бяха нужни 165 000 евро за чернодробна трансплантация. Сумата беше набрана благодарение на дарения, съобщи БТВ Преди месец Анди е диагностициран с рядко вродено заболяване – атрезия …