Дубай е лъскав за едни, но много труден за други

Новини

Мнозина се влюбват в страните, които посещават като туристи.

По-късно, обаче, преместили се да живеят там за постоянно, те са много разочаровани, когато видят не толкова лъскавата страна на нещата, пише pochivka.blitz.bg.

Ще ви разкажем за един такъв град. Той е един от най-богатите в света и най-посещаваните, включително и от мнозина българи.

Дубай е град на лукс, скъпи коли и красив живот. Малцина, обаче, знаят, че законът е много суров спрямо хората, които нямат пари.

 

Много са хората, преместили се там в търсене на щастие, но озовали се в затвора или на улицата.

Закъснението за плащане на дълг или глоба е равносилно на пълен фалит. А хората, които идват тук, за да работят, не са толкова много.

Хората, успели да се задържат за по-дълго време в Дубай, са единодушни – тук са изкуствени не само дърветата и езерата, но и хората.

В началото на изграждането на града очакванията били, че всеки ще може да се чувства като цар. Сега, обаче, мнозина го оприличават на човек с каменно сърце.

В този град никой не се интересува от опазването на околната среда. Безкрайното строителство произвежда купища отпадъци, мръсна вода и замърсяване на въздуха.

 

Въпреки това там не се строят пречиствателни станции и всичко се излива в морето.

Голяма част от пристигащите от бедни страни живеят в истинско трудово робство. Плащат им жълти стотинки като в същото време им отнемат паспортите и ги принуждават да работят.

 

Да не забравим и расизма. Тези, които идват от страни от Третия свят, получават заплати в пъти по-малки от тези на европейците и американците.

Тук не се търсят толкова знанията и уменията, колкото „чистотата“ на паспорта.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Зрителите на „Маскираният певец“ се усъмниха, че изпълнителите пеят на плейбек

Гаф беляза финала на първия сезона на „Маскираният певец”, по времето на който падна най-коментираната мистерия у нас, а именно кои са финалистите в предаването. Членовете на панела бяха разделени от мнението си за победител – Мария Илиева и Геро категорично бяха за Пчелата, Ники Кънчев стискаше палци да спечели …

Новини
Джошуа: Пулев има голям опит, идва от боксово семейство

Върналият си световните титли Антъни Джошуа демонстрира, че има добри познания за Кубрат Пулев. Британецът направи кратък анализ на боксьорите, които са спрягани за евентуални следващи негови съперници, съобщава Dsport.bg. Както е известно, Кобрата е задължителен претендент на IBF и в последните дни след успеха на Джошуа над Анди Руис …

Новини
Откриха римски кораб от времето на Христос с 6000 делви вино

Археолози откриха останките на римски кораб, на борда на който има товар от 6000 съда с храна и вино, датиращи от времето на Иисус Христос. Останките са били намерени близо до гръцкия остров Кефалония, пише списание Journal of Archaeological Science, цитирано от Канал 3. „Корабокрушението е датирано между 1 век …