До 10 години разсрочват дълговете на мюфтийството

Новини
3

www.actualno.com

Готови са новите текстове на Закона за вероизповеданията – няма да има опрощаване на дългове, а отсрочване до 10 години, от което ще могат да се възползват всички вероизповедания. Така всички производства за изискуеми суми ще бъдат спрени и мюсюлманското вероизповедание ще може да си получава субсидията от държавата. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов непосредствено преди да внесе в деловодството законопроекта за второ четене с новите поправки.

Според Цветанов новите текстове предоставят възможности за договаряне и изпълнение на ангажиментите с финансовите органи до 10 години, но разсрочването може да е и в по-кратък срок – до 2 – 3 години. Такава процедура има подробно разписана в Данъчно осигурителния процесуален кодекс, но тя се отнася за стопански субекти и няма как да се приложи за вероизповедание. Затова подобен текст ще влезе в Закона за вероизповеданията, обясни Менда Стоянова.

Тя уточни, че ще бъдат фиксирани всички основни условия – за срока на отсрочване ще тече лихва, ще се изисква предварително обезпечение в размера на главницата и лихвата до крайния срок на отсрочване. НАП ще бъде оторизирана да издаде акта и да следи начина на изпълнение напогасяването. Така ще бъде въведена равнопоставеност за такива юрисдикции като вероизповеданията, които не биха могли да се възползват от текстовете на ДОПК и ще имат равнопоставеност със стопанските обекти по отношение на отсрочване на задължения , добави Стоянова.

„Държавната субсидия е за осигуровки и заплати и тези пари не бива да бъдат намалявани или пренасочвани за погасяване на задължения, но това пък би оставило ресурс от собствените приходи на мюсюлманското вероизповедание, което то ще насочи към погасяване на тези задължения“, поясни още Стоянова. „Ще дадем възможност държавата, когато превежда съответната субсидия имамите в България да получават съответните заплати, които към настоящия момент те не могат да получат, докато Българската православна църква си получава субсидията. Смятаме, че по този начин ще спрем и евентуалното генериране на напрежение, ако някой би могъл да се възползва от подобни ситуации“, добави Цветанов.

Гражданин на Бьлгария ако има дьлг му начисляват ,,,лихва,, и ако не ги вьрне отива на сьдия изпълнител,,,,, условията трябва да са същите????

И после по давност опростени ! Кого лъжите и заблуждавате не знам , все пак не се намирате сред своите избиратели в гетата ! ОТДАВНА НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА ,НИКОЙ !

Просто се разсрочва вниманието на народа за момента! Опростяването няма да се отложи! ИК уж е отхвърлена,а в действителност е в ход! На очите ли си да вярваме или на Цецо !!!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Мениджърът на Джошуа зарадва Кобрата! Задава се големия мач

Кубрат Пулев може много скоро да осъществи мечтата си и да излезе срещу Антъни Джошуа в мач за световната титла. Британецът е притежател на коланите на IBF, WBA и WBO, а българинът е претендент за първия, пише Блиц.  Джошуа ще се изправи срещу Анди Руис в Ню Йорк на 1 …

Новини
ЦИК с информация за гласоподавателите у нас и в чужбина

Централната избирателна комисия (ЦИК) информира, че в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, …

Новини
Прости, но ефикасни средства срещу изпотяване на краката

При топло време краката в затворените обувки се изпотяват и е възможно да отделят лоша миризма. Това се дължи на бактериите, които се размножават по-бързо при топлина и влага. На пазара се предлагат различни продукти за справяне с проблема, но е добре да знаете кои са по-ефикасните. Търсете стелки, които …

Inline
Inline